Jubelkveld for Tsimikas da England-duoen ble hvilt

Landslagssamlingen er endelig over, og de fleste røde har kommet seg helskinnet gjennom en hektisk uke.

Ligafotballen tar en pause allerede etter bare tre serierunder. På menyen står VM-kvalifisering foran neste års mesterskap i Qatar.

Kvaliken har som resten av landslagsfotballen blitt forsinket som følge av pandemien. Derfor skal de fleste landslag fremdeles spille tre kamper i løpet av én uke. Nå gjelder det også i Sør-Amerika, noe som fører til at spillerne kommer tilbake et par dager senere enn de normalt ville gjort.

Det spesielle denne gangen er karantenekravene. Samtlige Premier League-klubber har satt foten ned og nekter å slippe spillere til såkalte rødlistede land. Med mindre de får unntak fra karantenereglene, vil ikke Liverpool la de tre brasilianerne dra neste uke. Også Mohamed Salah blir holdt igjen fra minst én av kampene til Egypt.

13 førstelagsspillere skal ut til sine respektive landslag neste halvannen uke. I tillegg til seks U23- eller U18-spillere og to utlånte spillere. Her er oversikten.

Slik leverte spillerne

SKOTTLAND

Andy Robertson er kaptein for det skotske landslaget, som skal ut i tre VM-kvalifiseringskamper. Skottland er nummer to i sin gruppe etter tre kamper. De spilte uavgjort mot Østerrike og Israel før de slo Færøyene 4-0. Danmark er gruppeleder.

• Onsdag 1. september: Danmark - Skottland (VM-kval) 2-0. Kaptein Andy Robertson spilte hele kampen, som høyreback!
  • Lørdag 4. september: Skottland - Moldova (VM-kval) 1-0. Kaptein Andy Robertson ble byttet ut i det 74. minutt i sin 50. landskamp.
  • Tirsdag 7. september: Østerrike - Skottland (VM-kval) 0-1. Kaptein Andy Robertson spilte hele kampen.

WALES

Neco Williams kom med i den opprinnelige Wales-troppen, men var en av fire spillere som måtte meldte forfall på grunn av skader. Den utlånte Liverpool-spilleren Ben Woodburn var da en av fire erstattere som ble kalt inn i troppen den 30. august.

Wales skal spille én privatlandskamp og to VM-kvalifiseringskamper. Så langt har det blitt tap mot Belgia og seier mot Tsjekkia i de to første kampene.

• Onsdag 1. september: Finland - Wales (VM-kval) 0-0. Ben Woodburn spilte 16 minutter som innbytter.
  • Søndag 5. september: Hviterussland - Wales (VM-kval) 2-3 Ben Woodburn ble sittende på innbytterbenken gjennom hele kampen.
  • Onsdag 8. september: Wales - Estland (VM-kval) 0-0. Woodburn satt på benken.

GUINEA

Også i Afrika skal det spilles VM-kvalifisering. Andre runde av kvalifiseringen sparkes nå i gang. Naby Keita er med i troppen, og de skal spille to kamper denne samlingen.

• Onsdag 1. september: Guinea Bissau - Guinea (VM-kval) 1-1. Keita med målgivende og 90 minutter spilletid.
  • Mandag 6. september: Guinea - Marokko (VM-kval) Utsatt på grunn av statskuppet i landet søndag. Keita returnerer til Merseyside.

HELLAS

Kostas Tsimikas og Hellas skal spille én privatlandskamp og to VM-kvalifiseringskamper. De startet med en meget sterk uavgjort borte mot Spania i gruppespillet, men fulgte opp med uavgjort igjen hjemme mot Georgia. Dermed har de havnet på etterskudd.

• Onsdag 1. september: Sveits - Hellas (VM-kval) 2-1. Kostas Tsimikas spilte førsteomgangen.
  • Søndag 5. september: Kosovo - Hellas (VM-kval) 1-1. Kostas ble byttet ut i det 89. minutt, to minutter før Kosovos utligningsmål på overtid.
  • Onsdag 8. september: Hellas - Sverige (VM-kval) 2-1. Tsimikas spilte hele kampen.

PORTUGAL

På menyen til Diogo Jota og Portugal står to VM-kvalifiseringskamper i tillegg til en privatlandskamp mot neste års VM-vertsnasjon. Portugal topper sin kvalikgruppe med syv poeng etter tre kamper. Serbia står med like mange poeng.

• Onsdag 1. september: Portugal - Irland (VM-kval) 2-1. Diogo Jota startet og spilte hele kampen.
  • Lørdag 4. september: Qatar - Portugal (privatlandskamp) 1-3. Diogo Jota kom inn etter 59 minutter på stillingen 2-0, og skaffet straffesparket som Portugal gjorde 3-1 på i det 85. minutt.
  • Tirsdag 7. september: Aserbajdsjan - Portugal (VM-kval) 0-3. Diogo Jota med scoring og assist før han ble byttet ut etter 78 minutter.

ENGLAND

Trent Alexander-Arnold og Jordan Henderson har fått fornyet tillit av Gareth Southgate. På menyen denne gang står tre VM-kvalifiseringskamper. England topper sin gruppe med full pott etter tre kamper.

• Torsdag 2. september: Ungarn - England (VM-kval) 0-4. Henderson kom inn i det 88. minutt. Alexander-Arnold ble sittende på benken.
  • Søndag 5. september: England - Andorra (VM-kval) 4-0. Både Alexander-Arnold og Henderson spilte hele kampen. Alexander-Arnold fikk prøve seg i en uvant rolle som indreløper i første omgang, men spilte andre omgang i sin vante rolle som høyreback.
  • Onsdag 8. september: Polen - England (VM-kval) 1-1. Alexander-Arnold og Henderson satt på benken.

EGYPT

Mohamed Salah ble nektet av Liverpool å reise til rødlistede Egypt for å spille hjemmekampen mot Angola, men får lov til å spille bortekampen i gullistede Gabon.

• Onsdag 1. september: Egypt -Angola (VM-kval) 1-0. Salah fikk ikke reise til Egypt for å spille denne kampen på grunn av Storbritannias koronarestriksjoner.
  • Søndag 5. september: Gabon - Egypt (VM-kval) 1-1. Salah spilte hele kampen.

JAPAN

Takumi Minamino er som forventet med i Japans tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Oman og Kina.

• Torsdag 2. september: Japan - Oman (VM-kval) 0-1. Minamino satt på benken gjennom hele kampen.
  • Tirsdag 7. september: Kina - Japan (VM-kval) Minamino reiste hjem til Liverpool allerede den 4. september på grunn av en skade.

IRLAND

Caoimhin Kelleher er kommet med i 25-mannstroppen til Irland til VM-kvalifiseringskampene mot Portugal, Aserbajdsjan og Serbia.

• Onsdag 1. september: Portugal - Irland (VM-kval) 2-1. Kelleher på benken.
  • Lørdag 4. september: Irland - Aserbajdsjan (VM-kval) 1-1. Kelleher på benken.
  • Tirsdag 7. september: Irland - Serbia (VM-kval) 1-1. Kelleher på benken.

NORD-IRLAND

Conor Bradley er med i seniortroppen til nord-irene.

• Torsdag 2. september: Litauen - Nord-Irland (VM-kval) 1-4 Bradley var ikke i troppen.
  • Søndag 5. september: Estland -Nord-Irland (privatlandskamp) 0-1 Bradley kom inn til sin andre landskamp etter 63 minutter.
  • Onsdag 8. september: Nord-Irland - Sveits (VM-kval) 0-0. Bradley kom inn etter 68 minutter.

SENEGAL

Sadio Mané skal representere Senegal i de kommende VM-kvalifiseringskampene.

• Onsdag 1. september: Senegal - Togo (VM-kval) 2-0. Mané scoret ett mål, og spilte 90 minutter.
  • Tirsdag 7. september: Kongo - Senegal (VM-kval) 1-3. Mané scoret kampens siste mål på straffespark.

NEDERLAND

Virgil van Dijk er tilbake på landslaget, og i troppen til Nederlands kamper mot Norge, Montenegro og Tyrkia.

• Onsdag 1. september: Norge - Nederland (VM-kval) 1-1. Virgil van Dijk spilte hele kampen med kapteinsbindet.
  • Lørdag 4. september: Nederland - Montenegro (VM-kval) 4-0. Virgil van Dijk ble hvilt, og satt på innbytterbenken gjennom hele kampen.
  • Tirsdag 7. september: Nederland - Tyrkia (VM-kval) 6-1. Virgil van Dijk spilte hele kampen.

NEDERLAND U21

Sepp van den Berg er kommet med i troppen til Nederland U21 for første gang. Den utlånte Liverpool-forsvareren har tidligere representert Nederland på U19-nivå.

• Tirsdag 7. september: Nederland U21 - Moldova U21 (EM-kvalifisering) 3-0. Sepp van den Berg satt på benken hele kampen.

TYSKLAND U18

Melkamu Frauendorf er i troppen til Tyskland U18 til Vaclav Jezek minneturnering i Tsjekkia.

• Onsdag 1. september: Tyskland - Slovakia 2-0. Frauendorf kom inn fra benken og spilte de siste 31 minuttene.
  • Fredag 3. september: Tyskland - Østerrike 3-1. Frauendorf startet og ble byttet ut etter 79. minutter.
  • Søndag 5. september: Tsjekkia - Tyskland 2-3. Frauendorf satt på innbytterbenken gjennom hele kampen. Tyskland vant turneringen.

WALES U18

Liverpool-spissen Iwan Roberts er å finne i troppen til Wales U18 som skal møte England.

• Fredag 3. september: Wales U18 - England U18 (privatlandskamp) 1-1. Iwan Roberts startet kampen for Wales.

ENGLAND U18

Kaide Gordon, Oakley Cannonier, Lee Jonas og Luke Chambers er tatt ut på det engelske U18-landslaget som skal møte Wales.

• Fredag 3. september: Wales U18 - England U18 (privatlandskamp) 1-1. Lee Jonas og Kaide Gordon spilte fra start, mens Luke Chambers var blant innbytterne. Oakley Cannonier var ikke i kamptroppen.

ENGLAND U19

James Norris er Liverpools representant på U19-landslaget som skal møte Italia og Tyskland.

• Torsdag 2. september: England U19 - Italia U19 (privatlandskamp) 2-0. Norris startet på benken.
  • Mandag 6. september: Tyskland U19 - England U19 (privatlandskamp) 1-1. Ukjent lagoppstilling.

ENGLAND U20

Liverpool-keeper Harvey Davies og den utlånte midtbanespilleren Leighton Clarkson er kommet med i Englands U20-tropp til kampen mot Romania på St George's Park mandag 6. september. Dette er første gang Davies er med på U20-landslaget.

• Mandag 6. september: England U20 - Romania U20 (privatlandskamp) 6-1. Både Clarkson og Davies ble sittende på benken.

ENGLAND U21

Harvey Elliott og Curtis Jones kom som ventet med da Englands U21-manager Lee Carsley tok ut sin tropp på 24 spillere til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Romania og Kosovo. Dette er første gang Elliott er i U21-troppen.

• Fredag 3. september: Romania U21 - England U21 (privatlandskamp) AVLYST
  • Tirsdag 7. september: England U21 - Kosovo U21 (EM-kval) Harvey Elliott har en skade, og har returnert til Liverpool. Curtis Jones er suspendert for denne kampen.