Erklærer seg helt skadefri og klar til å spille mot Chelsea

Andy Robertson vil henvise vikaren Kostas Tsimikas til innbytterbenken igjen.

24. aug 2021 kl 16.39Einar Kvande

Venstreback Andy Robertson gikk glipp av Liverpools to første ligakamper denne sesongen, etter at han skadet leddbånd i den høyre ankelen i treningskampen mot Athletic Bilbao en uke før ligastart. I helgen satt han imidlertid på innbytterbenken da Burnley ble slått 2-0, og nå forventer mange at skotten vil være tilbake i startoppstillingen i toppoppgjøret mot Chelsea lørdag kveld.

– Jeg er tilbake i full trening nå. Jeg trente for fullt allerede på fredag, bare en dag før kampen mot Burnley. Det var kanskje litt foran skjema, men jeg tror fysioterapeutene var lei av meg, spøker Robertson i et intervju med Liverpoolfc.com.

Skotten har nesten ikke vært skadet siden han kom til klubben for fire år siden, så det var noe naturstridig over at han hinket av banen bare en uke før alvoret startet.

– Jeg har vært veldig heldig med at jeg ikke har hatt så mange skader så langt i min karriere, og spesielt med at jeg ikke har hatt noen langtidsskader. Jeg håper virkelig det fortsetter slik. Men jeg er et mareritt å være sammen med når jeg er skadet. Da ønsker jeg bare å komme ut på banen igjen så fort som mulig.

Ble holdt igjen av Liverpools medisinske eksperter

Andy Robertson kom til Liverpool fra Hull for åtte millioner pund foran 2017/18-sesongen. Siden har han spilt utrolige 177 kamper for Liverpool på fire sesonger.

Robertson fikk sjansen da Moreno ble skadet i desember 2017. Til da hadde han spilt fire kamper for Liverpool. Da sesongen var over, sto han med 30 kamper.

I de tre påfølgende sesongene står han bokført med 48, 49 og 50 kamper. Lukter det 51 i 2021/22? Kanskje ikke, etter uhellet mot Athletic Bilbao. I fjor spilte Robertson samtlige ligakamper, og alle fra start. 

– Rett etter at jeg var blitt undersøkt, og hadde fått scan-resultatene, sa jeg at målet var å være tilbake til Burnley-kampen. Det var et par stykker som sa at jeg ikke hadde noen sjanse til det, så jeg unngikk dem frem til det ble mer realistisk!

– Jeg har prøvd alt. Da jeg begynte å løpe føltes det som jeg kunne ha begynt å trene igjen en dag eller to tidligere, men ekspertene vi har i denne klubben er strålende, og de holdt meg igjen. På torsdag fikk jeg klarsignal til å begynne å trene igjen på fredag.

– Manageren satte meg på benken, noe jeg ikke forventet, men jeg var fornøyd likevel. Når du er tilstede på kampen ønsker du bare å komme ut på banen, men det var kanskje urealistisk på lørdag.

– I dag har jeg trent, og jeg har en hel uke med trening foran meg, så får vi se hva som skjer mot Chelsea. Jeg vil være klar til å spille, og forhåpentligvis holder jeg meg skadefri resten av sesongen, avslutter 27-åringen som i dag signerte en ny femårskontrakt med Liverpool.