Skotten har nesten ikke vært skadet siden han kom til klubben for fire år siden

Det var noe naturstridig over at Andy Robertson hinket av banen med en ankelskade søndag kveld.

Andy Robertson kom til Liverpool fra Hull for åtte millioner pund foran 2017/18-sesongen. Siden har han spilt utrolige 177 kamper for Liverpool på fire sesonger.

Etter en litt treg start på Liverpool-karrieren, der han en periode måtte spille andrefiolin for Alberto Moreno, har mannen med nummer 26 på ryggen gjort venstrebackplassen til sin, og ikke latt andre spillere en gang få sniffe på muligheten til spill i Premier League.

Robertson fikk sjansen da Moreno ble skadet i desember 2017. Til da hadde han spilt fire kamper for Liverpool. Da sesongen var over, sto han med 30 kamper.

I de tre påfølgende sesongene står han bokført med 48, 49 og 50 kamper. Lukter det 51 i 2021/22? Kanskje ikke, etter uhellet mot Athletic Bilbao. I fjor spilte Robertson samtlige ligakamper, og alle fra start. Det kommer han ikke til å gjøre denne sesongen. Leddbåndskaden i høyre ankel vil holde ham ute av spill i ligaåpningen mot Norwich, og han står også i fare for å miste kampene mot Burnley og Chelsea før landskamppausen i september. 

Gjør han det, vil han i beste fall ende på 35 ligakamper kommende sesong. Det er mindre enn i noen av de tre siste sesongene, hvor antall kamper i ligaen har vært henholdsvis 36, 36 og altså utrolige 38 kamper forrige sesong.

Da Robertson var med på å vinne Champions League i Madrid, var det som skotsk landslagskaptein og med en plass på årets lag i Premier League. Rå entusiasme, energi og fart er blitt alliert med kløkt, stabilitet og evnen til å håndtere den store fotballscenen på en måte som har gjort ham til en helt på The Kop. I 2019/20 var han en sentral brikke på laget som vant både supercupen, klubb-VM og Premier League. Han bidro med totalt 23 målgivende pasninger over de to sesongene 2018/19 og 2019/20.

Robertson var stabiliteten selv i et skadeskutt Liverpool-lag i 2020/21. Han var den eneste spilleren i troppen som startet samtlige ligakamper, og totalt var han altså involvert i hele 50 kamper.

Robertsons skader

Det som har vært så strålende med Robbo frem til nå er at skadehistorikken hans kan få plass på et A4-ark. Her er skottens legejournal:

SesongKamperPL
2020-2148+2 /138+0 /1
2019-2046+3 /334+2 /2
2018-1948+0 /036+0 /0
2017-1830+0 /122+0 /1

2017/18

5. mars: Trente ikke mandag 5. mars og var ikke i troppen til kampen mot Porto dagen etter grunnet det Jürgen Klopp beskrev som et lite problem. Var tilbake i trening den 8. mars, og i startoppstillingen mot Manchester United den 10. mars.

27. mars: Ble byttet ut midtveis i annen omgang i Skottlands privatlandskamp mot Ungarn etter å ha fått en lårhøne da han ble taklet stygt. Var tilbake i trening på Melwood den 29. mars.

7. april: Var uaktuell til Merseyside-derbyet mot Everton på Goodison på grunn av en skade i baksiden av den ene leggen. Var tilbake til returoppgjøret i Champions League mot Man City 10.april.

Til sammen gikk han altså uaktuell til bare to Liverpool-kamper i sin debutsesong, og antall dager på behandlingsbenken begrenset seg til sju.

2018/19

2. desember: Fikk en lårhøne i 1-0 seieren over Everton i det 232. Merseyside-derbyet. Trente foran møtet med Burnley tre dager senere, og var tilbake på banen påfølgende helg i kampen mot Bournemouth.

18. mars: Måtte fjerne en byll i munnen ved et hasteinngrep. Var tilbake i spill for Skottland i EM-kvalifiseringskampen mot San Marino søndag 24. mars.

7. mai: Ble byttet ut i pausen mot Barcelona på Anfield med en leggskade etter å ha blitt truffet av hælen til Suárez. Var tilbake fra start igjen mot Wolves 12. mai.

I sin andre sesong måtte han kaste inn håndkledet til bare en Liverpool-kamp, og var borte fra trening i bare 11 dager.

2019/20

13. juli: Fikk en infeksjon i hånda og det ble gjort et lite inngrep. Møtte opp på Melwood etter ferien sin 13. juli, der klubben bekreftet at pre-season ville bli noe forsinket grunnet hånda. Men det ble ikke være langvarig, og han ble med til USA. Uttalte selv 17. juli at han er klar for kamp igjen, og var i lagoppstillingen mot Dortmund 20. juli. 

10. november: Fikk en ankelskade i kampen mot Manchester City, og måtte trekke seg fra Skottland-troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Kazakhstan. Var tilbake mot Crystal Palace den 23. november.

ET UVANT SYN: Andy Robertson vrir seg i smerte etter overtråkket mot Athletic Bilbao.

ET UVANT SYN: Andy Robertson vrir seg i smerte etter overtråkket mot Athletic Bilbao.

6. mars: Fikk en kjenning i hamstringen før kampen mot Bournemouth, og sto over den kampen. Spilleren erklærte seg selv spilleklar igjen den 10. mars, og han var tilbake fra start i returoppgjøret mot Atletico Madrid den 11. mars.

7. juni: Sto over en internkamp søndag 7. juni og treningskampen mot Blackburn torsdag 11. juni på grunn av en liten skade. Gikk også glipp av Merseyside-derbyet den 21. juni. Var tilbake i startoppstillingen mot Crystal Palace tre dager senere.

Sesongen da Liverpool vant Premier League var skotten uaktuell til kun to offisielle kamper. Smårusk ga noen trenignsfrie dager, men de fleste av disse var under preseason eller landkampuker.

2020/21

12. november: Fikk en hamstringskade da Skottland tok seg til EM på Serbias bekostning, og var ikke med i Skottland-troppen til kampen mot Slovakia tre dager senere. Liverpools venstreback var tilbake som kaptein for Skottland i Nations League-matchen mot Israel i Netanya den 18. november.

Forrige sesong var han kun ute i noen dager i en uke med landskamper, og var dermed ikke uaktuell til en eneste Liverpool-kamp.

2021/22

8. august: Tråkket over på høyre ankel noen få minutter før pause i treningskampen mot Atheltic Club, og måtte byttes ut.