Liverpool henter 16-åring fra Newcastle

Bobby Clark er klar for Liverpools akademi.

26. aug 2021 kl 12.52Jens Bessesen

16 år gamle Bobby Clark blir Liverpools andre signering denne sommeren. Det bekrefter Liverpool FC.

Clark som kommer fra Newcastle vil ikke være tiltenkt en plass i førstelagstroppen med en gang. Han vil slutte seg til akademiet i Kirkby og trolig være tiltenkt en plass i U18-troppen.

Clark er en offensiv midtbanespiller som har U16-kamper for England. Allerede som 14-åring fikk han sin debut for Newcastles U18-lag.

Lovende talent

Bobby er sønnen til den tidligere Newcastle-spilleren Lee Clark, som spilte for Newcastle mellom 1990 og 1997, og igjen i 2005 til 2006. Han satt på benken i den første 4-3-kampen på Anfield, men spilte i den andre året etter.

I 2019 skrev lokalavisen Evening Chronicle om Clark som en av de mest lovende spillerne på akademiet. Da ble hans far Lee intervjuet.

– Gutten min Bobby ble kalt opp til Newcastles U18-lag, og det er en fantastisk bragd med tanke på at han bare er 14 år gammel, sa den tidligere Premier League-spilleren.

– Han gjør det bra, og har gode folk og trenere som lærer ham der oppe. Det er tøffe omgivelser siden det er mange gode spillere rundt om i landet. Han gjør det bra, men det kommer til å være oppturer og nedturer, slik som alle spillere opplever. Så lenge han fortsetter å jobbe hardt og lytter til trenerne sine, og gjør de riktige tingene, så har han kanskje mulighet til å oppnå noe, sa han videre.

Også Manchester City og Tottenham var interessert i spilleren. Det er ikke kjent hvor mye Liverpool har betalt for å sikre seg Clark. Da Liverpool hentet jevngamle Kaide Gordon fra Derby i januar var prisen tre millioner pund.