Nærmer seg kjøp av Bobby Clark

Også Liverpool Echo rapporterer om at overgangen nærmer seg.

22. jul 2021 kl 23.00Arild Skjæveland

Liverpool skal være i ferd med å sikre seg 16 år gamle Bobby Clark fra Newcastle United. Han debuterte for klubbens U18-lag allerede som 14-åring, og skal bli sett på som et av de største talentene på Newcastles akademi.

Det var nettstedet Rising Ballers som først meldte om overgangen – og da tok vi det med en klype salt. Nå har også Liverpool Echo meldt seg på, og lokalavisen skriver at en overgang skal være nært forestående. Deler av avtalen skal allerede være i boks, skriver Echo.


Han er sønnen til den tidligere Newcastle-spilleren Lee Clark, som spilte for Newcastle mellom 1990 og 1997, og igjen i 2005 til 2006. Han satt på benken i den første 4-3-kampen på Anfield, men spilte i den andre året etter.

Stort talent

I 2019 skrev lokalavisen Evening Chronicle om Clark som en av de mest lovende spillerne på akademiet. Da ble hans far Lee intervjuet. 

– Gutten min Bobby ble kalt opp til Newcastles U18-lag, og det er en fantastisk bragd med tanke på at han bare er 14 år gammel, sa den tidligere Premier League-spilleren.

– Han gjør det bra, og har gode folk og trenere som lærer ham der oppe. Det er tøffe omgivelser siden det er mange gode spillere rundt om i landet. Han gjør det bra, men det kommer til å være oppturer og nedturer, slik som alle spillere opplever. Så lenge han fortsetter å jobbe hardt og lytter til trenerne sine, og gjør de riktige tingene, så har han kanskje mulighet til å oppnå noe, sa han videre.

Bobby Clark skal være kantspiller. I mai ble han linket til Tottenham – men nå ser han altså ut til å havne i Liverpool.

Med nye regler etter Brexit har Liverpool FC og de andre klubbene blitt tvunget til å leite i England etter de største talentene. I 2019 ble Harvey Elliott signert. I januarvinduet kjøpte klubben 16 år gamle Kaide Gordon, som imponerte stort i tirsdagens treningskamp. Nå kan de være i ferd med å sikre seg enda et stortalent.