Pressekonferanse: Dette sa Jürgen Klopp til pressen før Milan-kampen

Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse foran Liverpools møte med AC Milan.

14. sep 2021 kl 13.04Jens Bessesen

Her kan du se hva Jürgen Klopp og Alisson Becker sa til pressen før møtet med AC Milan.

Velkommen til livedekning av pressekonferanse

Klokken 13.30 er Jürgen Klopp på plass for å snakke med pressen før onsdagens kamp mot AC Milan i Champions League. En spiller vil også være med på dagens pressekonferanse. 

Naturlig tema blir selvsagt kampen, om Klopp velger å rotere på laget når kampprogrammet blir tett, og om noen er tilbake fra skade. Vi håper også på en oppdatering når det gjelder Harvey Elliott, som blir operert i dag.

Alisson blir med på pressekonferansen

Ifølge flere journalister er Alisson Becker spilleren som skal møte pressen i dag. Jürgen Klopp er ventet å ankomme straks.

Klopp er på plass

Harvey Elliotts situasjon

– Jeg har snakket med han. Han var i best mulig humør i øyeblikket. Han visste han kommer til å være ute en stund. 

– I dag er han i London og såvidt jeg vet bli operert. Det er neste steg. Så venter vi på nyheter.

Til Klopp: Hva tenker du om begivenheten mot AC Milan med tanke på historien mellom lagene?

– Jeg tenker mer på 2005 enn 2007. Dette er en kamp man må se. Det er en stund siden AC Milan var i Champions League, men de har vært gode i halvannet år med andreplass forrige sesong og en god start på denne. Det er flere gode kamper i første runde, og Liverpool - AC Milan er en av de. 

Til Klopp: Hvor spennende er denne gruppen med AC Milan, Porto og Atletico, og hvor vanskelig blir det å gå videre?

– Vanskelig. Da vi så trekningen sa vi at det var en flott gruppe, men vi vet den er tøff. Atletico vet vi hva står for, Porto er alltid i toppen i Portugal og AC Milan har en stor historie og på sitt beste på lenge. 

– Vi har jobbet hardt for å være del av dette. Alt handler om å få nok poeng for å gå videre, og vi burde begynne i morgen. Det er lenge siden vi har hatt hjemmekamp i Champions League. Nå kan vi oppleve atmosfæren igjen. Vi har snakket mye om kvelder på Anfield, og jeg kan ikke vente. 

Til Klopp: Zlatan Ibrahimovic er 40 år i oktober. Hva sier det om han at han fortsetter å levere?

– For en spiller! Jeg så noen videoer da han ble skadet for noen måneder siden, at han kjempet seg tilbake. Og han kommer alltid raskt tilbake. Han scoret med en gang han var tilbake. Hvis han ikke spiller, er Giroud eller Rebic der. Alle er veldig gode. Det blir interessant. Zlatan er en av tidenes beste spillere, og det vet han. Det liker jeg. Han tar med seg den selvtilliten. Han viser nok at noen karrierer tar slutt for tidlig. Han skviser ut alt av kroppen sin og vil være med videre. Han er kapabel til å spille i alle ligaer i verden, og det er eksepsjonelt.

Til Klopp: Ble du inspirert av tennismester Emma Raducanu?

– Jeg så hele kampen, og det er lenge siden jeg har sett en tenniskamp. Jeg ble imponert over kraften, farten og kvaliteten. Jentene var 18 og 19 år og det var utrolig imponerende. Vi så trofeseremonien også, og måten de snakket på var inspirerende. Enda mer enn tennisen. Jeg ble overveldet av måten de snakket på. Emma viste stor respekt for motstanderen. De vil nok møtes i flere finaler. Flott sportsånd og ydmykhet.

– Jeg vet ikke så mye om tennis, men når du er 18 år og kan vinne US Open er det mye hardt arbeid som ligger bak. Hun har et stort talent, men uten hardt arbeid er det umulig å være der. Jeg vil se mer kvinnetennis nå enn jeg har gjort. 

Til Klopp: Hva husker du fra Istanbul-kampen i 2005, og hva ble du mest imponert over?

– Jeg vurderte å droppe andre omgang, for å være ærlig. De fleste trodde kampen var avgjort. Comebacket var imponerende. Jeg husker også noen redninger fra Dudek. De kunne ha avgjort kampen. Jeg var verken AC Milan- eller Liverpool-supporter da. Etter 3-0 så det avgjort ut, så ble det en av tidenes største sensasjoner i fotballen. Jeg er glad jeg ikke skrudde av tv-en.

Til Klopp: Hvilke deler av spillet til Ibrahimovic er du imponert over?

– Han har en utrolig teknikk. Han kan score utrolige volleyer og headinger. Han er atletisk, og i alle aldre har han brukt kroppen sin på en perfekt måte. Han har ikke samme fart som da han var 18 år. Når du forstår spillet, kan du spille det på flere måter. De spektakulære målene han scoret. Det som imponerer meg mest er overblikket. Han er alltid på rett sted. 

Til Klopp: Første gang AC Milan kommer til Anfield. De har en rik historie og satte standarden i Champions League under ledelse av Arrigo Sacchi. Hva slags innflytelse hadde han på deg, og har dere fremdeles konakt?

– Vi snakker av og til. Han sender av og til en melding, og jeg svarer, men jeg vil ikke bry han med spørsmål. Han er en av de beste managerne vi har sett, og en veldig god person. Han er en av de som har hatt flest innflytelse på meg og måten jeg liker fotball. Den mest innflytelsesrike manageren for meg, Wolfgang Frank, var opptatt av det samme. Jeg prøvde å ta til meg alt jeg kunne. Det hjalp meg mye.

– Måten de spilte på sitt beste var utrolig imponerende. De kontrollerte kamper. De brukte banen mye smartere enn beste.

Til Klopp: Vi ser Ibrahimovic, Messi, Lewandowski, Ronaldo. Kan Mohamed Salah spille til godt inn i 30-årene?

– Mulig. Jeg har aldri snakket med han om det. Han har alt du trenger for å gjøre det. Fysisk er han mest lik Messi. Samme høyde og vekt. Det er viktig å unngå skader. Jeg er sikker på at han ønsker å være del av fotballen så lenge som mulig. Det handler om innstilling og å ønske. Jeg er sikker på at noen avslutter karrieren fordi de ikke er like motivert. 

– Jeg tror Mo vil skvise ut hver dag av sin karriere.

Til Klopp: Hva gjør en gruppe som dette for turneringen? Endrer det første halvdel av sesongen for dere?

– Dette er den sterkeste gruppen vi har hatt siden jeg kom til Liverpool. I 2013 med Dortmund hadde vi City, Ajax og Real Madrid. Det var en toppgruppe. Hvordan skal man komme videre? 

– Man må bare spille videre. Men det som skjer er at to veldig gode lag vil ryke ut, og at et veldig godt lag går til Europa League. 

– Jeg skjønner aldri når folk foreslår endringer i Champions League. Jeg liker den som den er. Denne gruppa viser at det ikke er kamper ingen vil se. Denne gruppen vil bli avgjort helt på slutten. Det gjør at vi må være på tå hev. Vi har viktige kamper i ligaen og cupene, men det er dette vi vil ha. 

– Det er utrolige stadioner og supportere. Akkurat sånn vi vil ha fotball. 

Vi venter på Alisson

Alisson Becker skal nå svare på spørsmål fra pressen. Vi venter på at brasilianeren skal ankomme.

Til Alisson: Hva slags støtte gir dere til Harvey Elliott og hva gjør en slik skade med gruppen?

– Det som skjedde med Harvey gjør meg trist, og det er vanskelig når sånn skjer ute på banen. Alle spillerne har en viktig rolle i å støtte ham. Det medisinske apparatet må jobbe hardt for å gjøre rehabiliteringen så god som mulig. Harvey vet at vi er der for han. Når vi feirer, gjør vi det sammen. Han er en viktig spiller for oss, sier Alisson.

Til Alisson: Hva tenker du om sesongstarten og tittelkampen?

– Så langt har det vært bra. Vi har fått tilbake stabiliteten vi pleide å ha på banen. Det er viktig for et lag som vil kjempe om tittelen. Jeg tror dette blir en av de tøffeste sesongene, men vi må fokusere på oss selv. Hvis du ser på de andre, mister du fokus på det du skal gjøre selv. Jeg har troen på laget vårt og at vi kan kjempe om tittelen.

Til Alisson: Kan dere kjempe om Premier League og Champions League?

– Jeg har stor tro på laget og lagkameratene mine. Vi har ikke den lengste listen med spillere, men vi har spillere som kan kjempe om tittelen. Vi må ta kamp for kamp og fokusere på neste utfordring. Alle må være klare. Selv de som ikke har spilt så mye så langt. Vi trenger alle sammen i et langtidsperspektiv.

Til Alisson: Etter å ha vunnet Champions League i 2019, hvor mye ønsker du å gjøre det igjen?

– Vi vil prøve hardt for å gjøre det igjen. Det blir en tøff start mot AC Milan, men vi har våre mål. Først er det å gå videre til neste fase i turneringen, men det største målet er å vinne.

Til Alisson: Har du tenkt tilbake på målet mot West Brom og hvor viktig det var for å kvalifisere seg til Champions League?

– Det var gøy, ja. Det var en god følelse. Jeg tror alle hadde en god følelse. Jeg tror selv de som ikke er Liverpool-supportere ble glad. 

– Etter jeg scoret sa jeg at det var enda viktigere at vi kvalifiserte oss. Men jeg er sikker på at det laget gjorde i hver kamp var viktigere. Det handler ikke bare om målet. Det vi gjorde gjennom en vanskelig sesong la grunnlaget.

Til Alisson: Hvordan er det å ha Virgil van Dijk og Joel Matip tilbake?

– Det er veldig bra for hele laget. De gir deg en trygghetsfølelse og sørger for stabilitet. Man trenger det for å vinne titler. Hvis du kan holde nullen er du halvveis til seier. De er viktige for alle. Joel viste i forrige kamp at han kan være playmaker også!

Til Alisson: Hva er dine minner fra 2005- og 2007-finalene?

– Dida hadde stor innflytelse på meg og andre brasilianske keepere. Suksessen han hadde i Italia var en rollemodell for alle keepere. Den kampen i 2005 var utrolig. Kaka spilte. Jeg var så heldig at jeg fikk møte dem og spille med dem og lære av dem. Den kampen var utrolig. Selv nå, bare for å få minnene tilbake. Det er utrolige minner for alle Liverpool-supportere. Spillerne er en inspirasjon både for meg og mine lagkamerater.

Til Alisson: Hvor tøft var det å forberede seg til Leeds-kampen etter striden med Brasils forbund?

– De siste to årene har forberedt på det meste. Vi har lært mye av de vanskelige tidene vi lever i. Jeg visste ikke om jeg kunne spille, men jeg måtte sørge for å være klar. Forberedelsene var som vanlig. Jeg er glad for at det ble en løsning på situasjonen. Jeg stoler på klubben, på Premier League, FIFA, forbundet og myndighetene for å finne en løsning. Det må vi snakke om nå.

Det var alt!

Det var alt fra dagens pressekonferanse med Jürgen Klopp og Alisson Becker.