– Jeg føler jeg er over kneika nå

Thiago Alcantara innrømmer at starten på Liverpool-karrieren var tøff.

4. sep 2021 kl 12.33Einar Kvande

Thiago Alcantara har tilbrakt ett år på Merseyside, men føler fortsatt at han ikke har fått oppleve England skikkelig på grunn av koronapandemien.

– Jeg vet ikke helt om vi skal regne dette som et år med erfaringer i England. På grunn av pandemien har alt vært stengt. Vi har ikke fått nyte dette landet særlig mye ennå, forteller spanjolen til Liverpools kampprogram.

Fotballmessig begynner imidlertid brikkene å falle på plass, etter en vanskelig start.

– Jeg har fått et år på baken i Premier League, og har fått erfare hvor tøft spillet er, og hvor fort ting går. Det har vært et bra år, men som alltid når du skal venne deg til noe nytt, så hadde jeg noen tøffe perioder i starten. Jeg føler jeg har kommet over kneika nå, og ser frem til denne sesongen.

Oppdager hele tiden nye ting

– Da jeg kom hit var jeg allerede klar over hva jeg kunne tilføre laget, og hva laget kunne tilføre meg. Vi skal fortsette å jobbe sammen, og jeg tror vi hele tiden vil oppdage nye ting, både de som har vært her en stund, og de nye spillerne som har kommet inn. 

– Det er slik du skaper harmoni i gruppen, slik at vi kan prestere på høyeste nivå og utvikle oss.

Thiago tror ikke det finnes noen grenser for hva Liverpool kan oppnå. Etter å ha spilt for Bayern München og Barcelona vet han hvordan ting skal vinnes.

– Jeg har den samme innstillingen som jeg har hatt i alle klubbene jeg har spilt for, nemlig å gjøre det så bra som mulig. Men det mener jeg at vi må sikte mot å vinne alt vi deltar i, både ligaen, Champions League og cupene. Det er alltid målet. Dette året er ikke annerledes slik sett. Vi ønsker å vinne alt, og er sultne, ikke bare etter å vinne alt vi deltar i, men også å vinne hver eneste kamp, avslutter midtbanespilleren.