Dommerforeningen vil ikke lytte til Klopp og Solskjær

Dommerne skal fortsette å legge lista høyere enn før.

23. aug 2021 kl 14.58Jens Bessesen

Jürgen Klopp var misfornøyd med det fysiske spillet til Burnley i lørdagens 2-0-seier til Liverpool, noe han ga klart uttrykk for i intervjuet med BT Sports etter kamp. Burnley stupte inn i taklingene, og spesielt 18 år gamle Harvey Elliott ble taklet knallhardt gang på gang i førsteomgangen. Det gjorde manageren forbannet.

Kampen mellom Liverpool og Burnley kan neppe ha vunnet en pris for verken flyt i spillet eller effektiv spilletid, og det var mange avbrudd. At det ikke ble delt ut et eneste gult kort i løpet av kampen kom overraskende på mange.

– Du kan se disse taklingene. Jeg vet ikke om vi er på vei i riktig retning med de avgjørelsene. Det føles som at vi går tilbake 10-15 år i tid, sa Klopp.

– Se heller på wrestling dersom du liker slike ting, sa han videre.

Dagen etter kom Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær med liknende kritikk etter at hans lag bare klarte uavgjort borte mot Southampton.

– Det var en del frispark som dommeren lot gå. Hvis det er denne veien de vil gå, kommer det til å bli skader, sa Solskjær, som på sin side kalte det rugby.

Fornøyd

Men dommerforeningen PGMOL fnyser av kritikken fra de to managerne.

– Vi er veldig fornøyd med hvordan ting har gått de første to rundene, og det har blitt reflektert av de mange kommentarene fra eksperter på tv som sier at spillet drar nytte av det, sier et medlem av PGMOL til The Times.

Avisen skriver at antall frispark har gått ned med i snitt to per kamp denne sesongen sammenliknet med de to første rundene av forrige sesong. 

– Spillerne har også tatt til seg vår tilnærming om å få mer flyt i spillet, så generelt mener vi at vi er på rett vei. Noen managere trenger kanskje tid til å tilpasse seg, avhengig av hvordan laget deres spiller eller om det er avgjørelser som går mot dem, sier PGMOL-medlemmet.