Klopp er irritert på FIFA– Nå skal spillerne spille tre kamper i uken frem til påske

Jürgen Klopp er redd han ikke vil ha brasilianerne tilgjengelig mot Leeds.

21. aug 2021 kl 21.34Arild Skjæveland

Neste helg skal Liverpool spille mot Chelsea på Anfield. Etter den kampen vil en rekke av spillerne dra på landslagsoppdrag, og det er spesielt ett uttak som gjør livet vanskelig for Jürgen Klopp og Liverpool.

Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino er tatt ut i den brasilianske landslagstroppen til kampene mot Chile, Argentina og Peru. Kampen mot Peru spilles 02.30 fredag morgen norsk tid. Liverpool skal møte Leeds søndagen kl. 17.30 norsk tid.

Oppgjøret på Elland Road har altså avspark 60,5 timer etter at kampen på Maracanã er ferdigspilt.

– Etter neste uke skal spillerne spille landskamper. Forresten har FIFA gitt de søramerikanske lagene muligheten til å spille en tredje kamp. De spiller den tredje kampen på natten torsdagen i Brasil, og det er ingenting vi kan gjøre med det for øyeblikket, sa Klopp på pressekonferansen etter Burnley-kampen.

– Vi har kampen vår på søndagen mot Leeds, sier han videre.

Leeds vil også mangle en viktig spiller i Raphina, som er med i Brasil-troppen for første gang.

Tre kamper i uka frem til påsken

Liverpool vil få bruk for hele troppen i månedene fremover. Klopp har vært en av managerne som har snakket mest om kravene som stilles til spillerne og den enorme kampbelastningen de siste årene.

– Vi kan si at intensiteten starter nå. For øyeblikket er det som en utvidet pre-season. Du spiller en kamp, og så har du en uke på deg til å forberede deg til neste kamp. Etter kampen mot Chelsea skal spillerne spille tre kamper i uken frem til påske, og slik er situasjonen, sier Klopp.

Det var en av grunnene til at han var så opprørt over alle de harde taklingene fra Sean Dyche sitt Burnley på lørdag, forklarer han.

– Derfor kan vi ikke bare ha en kamp med masse taklinger, og så samtidig si at «de er kanskje litt slitne». Med alle dise tingene, er det første vi må tenke på spillerne og ikke hvordan det ser ut. Det er akkurat det samme for oss som for alle andre lag. Vi har mange fotballkamper, men vi kan bare spille dem dersom spillerne våre er tilgjengelige. Når de er tilgjengelige må vi sørge for at de ikke skader seg i situasjoner der det kan unngås, sier han.