Klopp mener dommerne må gjøre mer for å beskytte målvaktene– Ingen ønsker å kjøre en bil fra 70- eller 80-tallet, så hvordan det var før er dessverre ikke et argument

Timingen på utspillet er neppe tilfeldig – slik Burnley opererer på offensiv dødball.

21. aug 2021 kl 10.23Arild Skjæveland

Forrige helg startet Premier League-sesongen, og dømmingen er noe av det som har fått mest positiv omtale etter den første serierunden.

Denne gang lot dommerne langt flere situasjoner gå, og stykket ikke opp spillet for å se på hver minste detalj, slik de gjorde forrige sesong. Bruken av VAR ble holdt til det minimale.

Det gjorde også at et par svært kontroversielle scoringer ble stående. Den første kom i kampen mellom Brentford og Arsenal, der Arsenal-målvakt Bernd Leno ble blokkert av Brentfords store svenske midtstopper Pontus Jansson på et langt innkast. Det var helt tydelig at han både ble holdt og blokkert, men scoringen ble stående.


Dagens motstander er Burnley, og de scoret også et kontroversielt mål helt i starten av sin kamp mot Brighton. Stopper James Tarkowski brøytet seg forbi Neal Maupay, som gikk i bakken, før han headet inn kampens første mål.

Forrige sesong ville scoringen med stor sannsynlighet blitt annullert etter en VAR-sjekk.

– Husker du målet som ble scoret mot Arsenal etter innkastet? Var det et frispark eller ikke? Jeg ønsker virkelig å lære, skulle det ha vært frispark?, spør Klopp ifølge The Times

Timingen er neppe tilfeldig

Én journalist skal ha uttalt at han ikke mente det burde vært frispark til Leno forrige fredag, og at målvaktene ble pent behandlet sammenlignet med hvordan det var for en de år tilbake. Det fikk Klopp til å reagere.

– Ingenting bør være som på 70- og 80-tallet. Du ønsker ikke å kjøre den samme bilen som på 70- og 80-tallet, så det er dessverre ikke et bra argument, svarte Klopp.

– Burnley-målet, var det frispark eller ikke? Fra dommerens synspunkt var begge målene ok. Det er bare interessant, og vi må få klarhet i slike ting. Noen mener at målvaktene er overbeskyttet, men for alle som er interessert i fotball er det en klar forseelse på Leno. Men ikke for dommerne, sier han.

– Det er noe vi må vite, for hva skal keeperen gjøre når han blir blokkert? Ta spilleren? Hvor kan han gå? Det er et fotballspørsmål. To mål, og begge gangene går spillerne for målvakten inne i femmeteren. Jeg sier bare at det er rom for en diskusjon, og det vil bli interessant denne sesongen, fordi han det er synd på er han som står i mål. Dersom han ikke har beskyttelse i femmeteren, så er det et annet spill.

Det har tidligere vært flere kontroversielle dødballsituasjoner i nettopp kampene mot Burnley . I 2019 var Klopp rasende da det ikke ble dømt imot Tarkowski og Jack Cork da de forhindret Alisson Becker i å hoppe opp, og Ashley Westwoord scoret direkte fra corner.

– Jeg trodde keeperen skulle beskyttes annerledes enn andre spillere i femmeteren, for det er regelen. Det er grunnen til at femmeteren er der – det er målvaktens område.

Liverpool - Burnley spilles kl. 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.