Det du trenger å vite før dagens kamp mot Burnley

I dag er det klart for sesongens andre ligakamp, og denne gang skal det spilles foran et fullsatt Anfield. Her er alt du trenger å vite.

Kl. 13.30 smeller det, når Sean Dyche sitt Burnley gjester Anfield. Burnley var laget som stoppet Liverpools vanvittige rekke med 68 kamper uten tap, så det er flere grunner til å håpe at at spillerne i helrødt er tent og klare for å sette skapet på plass.

I dag får vi se et fullsatt Anfield for første gang på 529 dager. Ikke siden åttendedelsfinalen mot Atletico Madrid i mars 2020 har Liverpools hjemmebane vært fullsatt.

I denne saken har vi samlet alt du trenger å vite før kampen. Bla deg gjennom forhåndsstoffet, og lad opp til kamp!

Dette sier de to managerne

For Sean Dyche handlet mye om det som skjedde forrige sesong.

– Vi møtte dem på et bedre tidspunkt forrige sesong, sier Dyche.

– Forrige sesong hadde de noen skader, blant annet van Dijk som er en «Rolls Royce-spiller». Vi møtte dem da de hadde en tung periode og fortjente retten til å vinne kampen. Det er ingen garantier for at vi klarer det igjen, sier Dyche før lørdagens møte.

– Det er ingen garantier for at vi kan gjøre det igjen. Vi må bare konsentrere oss om det vi kan fgjøre, og fokusere på jobben vår. Jobbe veldig, veldig hardt, slik du alltid må mot disse klubbene. Så må vi prøve å tenke annerledes fra hvordan de fleste i fotballen tenker, at vi skal bli slått, sa han videre.

Jürgen Klopp ble også spurt om det som skjedde forrige sesong.

– Jeg har ikke tenkt på det. Det har ingenting med dagens kamp å gjøre. Vi vil gi alt foran våre fans for første gang på 520 dager, eller noe sånt. Fotball er lettere å nyte når du spiller positivt. Det finnes ingen garantier, spesielt ikke mot Burnley. De forsvarer seg bra og har gode fotballspillere. Sean Dyche gjør en utrolig jobb, og de er gode på dødballer. Vi tenker ikke på revansje, men vil ha en positiv kamp.

Han ser veldig frem til å spille foran supportere igjen.

– Alle ser frem til det. Normalt når du signerer for Liverpool, er noe av det første du gleder deg til den første kampen på Anfield for å oppleve atmosfæren. Alle som har hatt første kamp på Anfield før, vet at det er et spesielt øyeblikk. Det er individuelt. De ser frem til det. Vi som har hatt 300-400 kamper på Anfield kan heller ikke vente. Vi er glad for å ha dere tilbake.

Les alt Klopp sa i denne saken

Klopp er ellers veldig opptatt av hvordan to kontroversielle scoringer ble stående forrige helg, og mener at dommerne må gjøre mer for å beskytte målvaktene. Den saken finner du her.

– Det er noe vi må vite, for hva skal keeperen gjøre når han blir blokkert? Ta spilleren? Hvor kan han gå? Det er et fotballspørsmål. To mål, og begge gangene går spillerne for målvakten inne i femmeteren. Jeg sier bare at det er rom for en diskusjon, og det vil bli interessant denne sesongen, fordi han det er synd på er han som står i mål. Dersom han ikke har beskyttelse i femmeteren, så er det et annet spill.

Tidligere møter

Det som skjedde forrige sesong har fått mye fokus i oppkjøringen til denne kampen – fordi det brøt rekken på 68 kamper.

Vi har laget en egen sak på hva som skjedde, og hva som gikk galt. Den finner du her

Se igjen høydepunktene, på eget ansvar, på YouTube.


På Anfield har Liverpool vunnet 31, spilt uavgjort i 13 og tapt ni. Liverpool har faktisk avgitt poeng mot Burnley de to siste sesongene. Forrige sesong ble det 1-0-tap, og i sesongen de røde vant tittelen endte det 1-1 – begge for tomme tribuner.

Forrige  seier på hjemmebane kom 10. mars 2019, da det ble 4-2-seier etter at Sadio Mané og Roberto Firmino scoret to mål hver.

UTEN BRILLER: At Jürgen Klopp har kastet brillene var kanskje den største overraskelsen mot Norwich City i sesongpremieren.

UTEN BRILLER: At Jürgen Klopp har kastet brillene var kanskje den største overraskelsen mot Norwich City i sesongpremieren.


Begge lags skadesituasjon

Liverpool fikk gode nyheter fredag kveld, da meldingen kom om at Andy Robertson var skadefri og klar for å starte full trening igjen. Det blir nok likevel Kostas Tsimikas som spiller denne kampen, med Chelsea-kampen som et sannsynlig comebackmål for «Robbo». Les mer.

Det kom også veldig triste nyheter på fredag, da det kom frem at Fabinho hadde mistet sin far. Han var ikke på trening på torsdag, og det vil være naturlig om brasilianeren står over denne kampen. Les mer om det her

Thiago Alcantara og Jordan Henderson sto over mot Norwich City fordi de kom sent tilbake til pre-season, men begge spilte 80 minutter mot Aston Villa på søndag, og har sett bra ut på trening. Begge vil bli vurdert. Det samme vil Curtis Jones, som mistet Norwich-kampen med en hodeskade, men som også spilte mot Aston Villa og har trent hele uken. Artikkel om det finner du her.

Joe Gomez skal ha stått over noen treningsøkter tidlig i uken, men var tilbake på trening på torsdag. Det er likevel forventet at det er Virgil van Dijk og Joel Matip som fortsetter i midtforsvaret.

Sean Dyche må klare seg uten to spillere. Det er Dale Stephens, som fortsatt er ute med en ankelskade, og Kevin Long som har en hælskade.

Slik har det gått for Burnley

Burnley spilte åtte kamper i pre-season, og vant de seks første. Det var mot Salford City, Morecambe, Oldham, Blackpool, Tranmere og Newcastle.

Så kom et 2-0-tap mot Cadiz, før de tapte sesongpremieren mot Brighton.

Der tok de ledelsen tidlig ved James Tarkowski, i et mål mange mener burde blitt annullert. Brighton snudde kampen det siste kvarteret og stakk av med seieren.


På torsdag i denne uken spilte Burnley sin åttende treningskamp for sommeren, selv om sesongen er i gang. Det var på Old Trafford mot Manchester United, i en kamp de tapte 3-1. Aaron Lennon scoret Burnleys mål.

Andre forhåndssaker

Trenger du mer lesestoff før kampen, har vi samlet noe av det her:

Tre kjappe før kampen mot Burnley

Veggmalerier har dukket opp og veier har fått nye navn – mye har skjedd på Anfield siden mars 2020!

Burnley-kaptein Ben Mee sine kommentarer før møtet med Liverpool. Link

Treningsbilder fra oppladningen til kampen finner du her.

Liverpool senker ølprisene og ber supporterne komme tidlig til stadion.

Vår podcast der vi diskuterer Norwich-kampen og ser frem mot møtet med Burnley.

Hvem skal starte?

Lagoppstillingen til Klopp blir offentliggjort kl. 12.30. Da vil vi selvsagt legge den ut her på liverpool.no. 

Kan det komme en overraskelse, som Harvey Elliott fra start? 

Vi har også bedt leserne om å stemme på de spillerne de ønsker å se fra start i dag. Vi ba supporterne stemme frem sitt lag. Fasiten ser du her.

Slik kan du følge kampen

Liverpool - Burnley har avspark kl. 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).