3 kjappe før Burnley:– Det var uendelig digg å se at Virgil van Dijk fortsatte der han slapp

Redaksjonen i Liverpool.no svarer på tre spørsmål før kampen mot Burnley.

1. Hva ble det mest positivt overrasket over i serieåpningen?

Arild Skjæveland: Kor kontrollert og komfortabelt det var. Eg var skeptisk til midtbanen før kampen, men sjølv med den midtbanen var det aldri spesielt skummelt. Liverpool skapte nok, scora dei nødvendige måla, og hadde god kontroll bakover. At Virgil van Dijk spelte 90 minutt og såg så bra var likevel den aller største positive overraskelsen – det hadde eg ikkje forventa etter over 300 dagar ute.

Jens Bessesen: At Virgil van Dijk var klar til å starte. Han sprer trygghet til hele laget, og selv om han ikke er i toppform er det en kraftig oppgradering fra forsvaret vi så siste halvdel av forrige sesong. Vi skal heller aldri undervurdere hvor viktig Joel Matip er. Liverpool pleier ikke rote bort ledelser når de to spiller. 

Mari Lunde: Jeg ble kanskje ikke overrasket, men synes det var utrolig deilig å se de tre (fire) på topp i fin form. Spillere som Firmino og Jota er avhengig av den selvtilliten for å yte best mulig, den selvtilliten de bare bygger ved å score mål, og nå er det gjort. Det burde fjerne et visst press på dem begge fremover. Salah var jeg aldri bekymret for. Det var også uendelig digg å se at Virgil van Dijk fortsatte der han slapp. Det var nesten ingenting som tydet på at han var ute av kamptrening. Igjen, det var kanskje ikke overraskende, men jeg hadde ikke klandret han hvis han var litt overforsiktig i sin første kamp tilbake etter den alvorlige skaden. Han var muligens litt ute av rytmen de første minuttene, men fant seg fort til rette og det skjer noe med hele resten av laget når de har den tryggheten i midtforsvaret. For et vakkert syn. Syntes også at Tsimikas klarte seg knallbra i sin første ligakamp fra start. Tøff i taklingene, uredd, god fremover – så med andre ord ingen megakrise at Andy Robertson er ute, og det er en lettelse. Men ingen flere skader nå, takk. Vi er alle traumatisert fra fjoråret.

2. Hvor mener du det er størst mulighet for forbedring de neste kampene?

Arild Skjæveland: Det var som at ein skrudde til litt ekstra då Fabinho kom inn, og mot Burnley og Chelsea forventer eg at både han og ein av Jordan Henderson og Thiago startar. Då blir dominansen endå litt større. Eg har eigentleg ingenting å utsette på Norwich-kampen, eg er berre så nøgd med at det starta så bra. Akkurat det samme mot Burnley bør halda i massevis!

Jens Bessesen: Ser man på laget som startet, er det åpenbart at midtbanen var den svakeste lagdelen. Det føles uvant å si det etter en halv sesong uten forsvarsspillere. Men med Fabinho, Jordan Henderson og Thiago med flere i bakhånd, er jo forbedringspotensialet åpenbart. Det så mye bedre ut med en gang Fabinho kom inn mot Norwich.

Mari Lunde: Det er jo på midtbanen, tenker jeg. Det handler vel om å finne den rette kombinasjonen, og den er vel ikke helt klar, og det handler jo mye om hvem som er motstander. Jeg synes ikke Oxlade-Chamberlain, Milner og Keita var noen spesielt god miks så her må det tenkes.

PS! Disse spørsmålene ble besvart før nyheten kom om at Fabinho har mistet sin far, og dermed kan være usikker foran lørdagens kamp.

3. Er det endringer du ønsker å se til kampen mot Burnley?

Arild Skjæveland: Eg vil i alle fall ha Fabinho inn frå start. James Milner gjorde ein god kamp, og Naby Keita var heller ikkje så verst i ein noko uvant rolle, men Fabinho er vår viktigaste midtbanespelar og må starte. Sjølv om Diogo Jota er veldig målfarleg meiner eg framleis at Roberto Firmino er vår beste mann i midten framme, så han må gjerne få starte om han er klar.

Jens Bessesen: Fabinho må spille. Det er den viktigste endringen. Så kunne det vært spennende å kjøre de fire stjernene på topp fra start. Samtidig er det jo ikke dumt å ha Jota eller Firmino som superreserve. Men det er viktig med kontinuitet i sesongstarten, så jeg håper ikke det blir for mange endringer.

Mari Lunde: Ja, som sagt, Oxlade-Chamberlain, Milner, Keita er ikke fasiten på midtbanen. Derfor håper og regner jeg med en annen kombinasjon mot Burnley. Mot et så fysisk lag må vi ha noen tøffinger, så jeg vil definitivt ha Fabinho inn fra start. Thiago og Hendo spilte begge 80 minutter i treningskampen søndag så jeg regner med begge kan være klare, men jeg vil også at Keita skal få sjansen igjen da jeg syntes han viste lovende takter mot Norwich og han hadde en fin pre-season. Så ja, det handler jo om å velge mellom Hendo og Thiago, om hvem som skal gå inn ved siden av Fab og Keita. Det er jo egentlig et luksusproblem, men et problem nonetheless. Gleder meg også helt glugg til å se mer av Harvey Elliott fremover og siden jeg er en utålmodig sjel, håper jeg at han får komme innpå mot Burnley dersom det ser ut til å gå veien.

Hvis du var Jürgen Klopp, hvilke spillere ville du startet med i neste kamp?
Alisson Becker

1Alisson Becker

KeeperSkadet

Adrian

13Adrian

Keeper

Caoimhin Kelleher

62Caoimhin Kelleher

Keeper

Joe Gomez

2Joe Gomez

Forsvar

Virgil van Dijk

4Virgil van Dijk

Forsvar

Ibrahima Konaté

5Ibrahima Konaté

Forsvar

Kostas Tsimikas

21Kostas Tsimikas

Forsvar

Andy Robertson

26Andy Robertson

Forsvar

Joël Matip

32Joël Matip

ForsvarSkadet

Trent Alexander-Arnold

66Trent Alexander-Arnold

ForsvarSkadet

Jarell Quansah

78Jarell Quansah

Forsvar

Conor Bradley

84Conor Bradley

Forsvar

Wataru Endo

3Wataru Endo

Midtbane

Thiago Alcântara

6Thiago Alcântara

MidtbaneSkadet

Dominik Szoboszlai

8Dominik Szoboszlai

Midtbane

Alexis Mac Allister

10Alexis Mac Allister

Midtbane

Curtis Jones

17Curtis Jones

MidtbaneSkadet

Harvey Elliott

19Harvey Elliott

Midtbane

Ryan Gravenberch

38Ryan Gravenberch

Midtbane

Bobby Clark

42Bobby Clark

Midtbane

Stefan Bajcetic

43Stefan Bajcetic

MidtbaneSkadet

James McConnell

53James McConnell

Midtbane

Trey Nyoni

98Trey Nyoni

Midtbane

Luis Diaz

7Luis Diaz

Angrep

Darwin Nunez

9Darwin Nunez

Angrep

Mohamed Salah

11Mohamed Salah

Angrep

Cody Gakpo

18Cody Gakpo

Angrep

Diogo Jota

20Diogo Jota

AngrepSkadet

Kaide Gordon

49Kaide Gordon

Angrep

Ben Doak

50Ben Doak

AngrepSkadet

Calum Scanlon

48Calum Scanlon

ForsvarSkadet

Isaac Mabaya

52Isaac Mabaya

Midtbane

Lewis Koumas

67Lewis Koumas

Angrep

Fabian Mrozek

93Fabian Mrozek

Keeper

Harvey Blair

86Harvey Blair

Angrep

Melkamu Frauendorf

94Melkamu Frauendorf

Midtbane

Thomas Hill

99Thomas Hill

Midtbane

Rhys Williams

46Rhys Williams

Forsvar

Jayden Danns

76Jayden Danns

Spiss

Amara Nallo

65Amara Nallo

Midtstopper

Mateusz Musialowski

92Mateusz Musialowski

Midtbane

Carter Pinnington

Carter Pinnington

Forsvar