– Vi tenker ikke på revansj

Burnley ødela Liverpools Anfield-rekke sist de kom på besøk.

20. aug 2021 kl 14.26Jens Bessesen

På fredagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om laget hans er ekstra motivert til lørdagens kamp med tanke på det som skjedde sist Burnley var på besøk. I januar ble Burnley laget til å sette en stopper for Liverpools nesten fire år lange rekke uten hjemmetap i ligaen. 

68 var det magiske tallet en utrolig rekke med hjemmekamper skulle stanse på. Etter tapet mot Burnley ble det ytterligere fem strake hjemmetap før Klopp og co fikk skikk på sakene igjen, men Klopp sier han ikke bryr seg om det som skjedde sist.

– Jeg har ikke tenkt på det, og det har ingenting med denne kampen å gjøre, sier han.

– Vi tenker ikke på revansj, men vi vil ha en positiv kamp, sier Klopp.

Motivert av publikum

I stedet for å bli motivert av det som har skjedd før, finner Klopp og laget motivasjon av at de endelig kan ta imot publikum igjen til en ligakamp. Over 500 dager har gått siden sist det skjedde. 

Lørdag skal et fullsatt Anfield sørge for å gi spillerne et ekstra gir. 

– Vi vil gi alt foran våre fans for første gang på 530 dager eller hva det er, sier Klopp. 

Han ble også spurt hva de nye spillerne tenker om å spille Premier League-fotball for Liverpool foran et fullsatt Anfield. Ibrahima Konate har ikke opplevd det, og det samme gjelder fjorårets signeringer Kostas Tsimikas, Thiago Alcantara og Diogo Jota.

– Alle ser frem til det. Når du signerer for Liverpool er den første kampen på Anfield vanligvis noe av det første du gleder deg til, for å oppleve atmosfæren. Alle som har hatt sin første kamp på Anfield vet at det er et spesielt øyeblikk. Så de ser frem til det. Men vi som har hatt 300-400 kamper på Anfield kan heller ikke vente. Vi er glad for å ha dere tilbake, sier Klopp.

Tøff kamp

Han er klar på at Burnley kommer til å bli vanskelige å slå, slik de alltid er. 

– Det finnes ingen garantier, spesielt ikke mot Burnley. De forsvarer seg bra, er gode på dødballer og har gode fotballspillere. Sean Dyche gjør en utrolig jobb, sier Klopp.

Burnley fikk ingen hyggelig sesongåpning da de tapte 2-1 hjemme mot Brighton. Forrige gang de gjestet Anfield med publikum var 10. mars 2019. Da vant Liverpool 4-2. I pandemitider er lørdagens bortelag ubeseiret på to kamper på Anfield, mens Liverpool vant 3-0 på Turf Moor sist lagene møttes i mai.

Lørdagens kamp har avspark klokken 13.30, og på liverpool.no får du alt du trenger å vite både før, under og etter kamp.