Klopp og Lijnders ville helst beholde Woodburn

Unggutten har imponert i sesongoppkjøringen.

18. aug 2021 kl 17.30Jens Bessesen

Flere medier melder nå at det bare er et spørsmål om tid før Ben Woodburn går på utlån til den skotske toppklubben Hearts. 21-åringen har etter sigende takket ja til å spille for skottene frem til januar. 

Ifølge Caoimhe O'Neill i The Athletic ønsket helst Jürgen Klopp og hans asssistent Pep Lijnders at Woodburn skulle bli i Liverpool denne sesongen. Bakgrunnen for det er måten unggutten har prestert i sesongoppkjøringen, både på trening og i kamper. Trenerteamet ville kun slippe Woodburn dersom den rette muligheten dukket opp.

Spesielt er det Lijnders som skal ha fått øynene opp for mannen som fyller 22 år i høst. 

Intensitet

Woodburn har imponert stort på treningsøktene, og blant annet har han bidratt med mye intensitet og innsats - kvaliteter Lijnders er glad i. Når han i tillegg har spilt godt i treningskampene, ville trenerne ønsket å se mer av 21-åringen for førstelaget gjennom høsten. 

– Ben har gått glipp av bare en liten del av preseason, og har vist seg fra en topp, topp side, sa Jürgen.

– Energien han gir laget er akkurat hva vi står for. Han er en smart spiller, har gode bevegelser og får motstanderen i ubalanse hele tiden både med og uten ball. Jeg er glad på hans vegne. Han har ikke hatt noen enkel karriere, men han har en fremtid på Anfield, sa Lijnders etter treningskampen mot Osasuna. 

Woodburn satt på benken da Liverpool slo Norwich i serieåpningen, men utover spill i ligacupen ville det neppe åpnet seg mange muligheter til å vise seg frem. Det er derfor Klopp og Lijnders lar ham dra til Skottland frem til januar.

På utgående kontrakt

Om Lijnders har rett i at Woodburns fremtid er på Anfield, er langt fra sikkert. Kontrakten går ut neste sommer. Om den blir forlenget gjenstår å se.

Ifølge The Athletic ser det ikke på nåværende tidspunkt ut til at den blir forlenget, men en ny vurdering vil bli tatt når lånet i Hearts er over i januar.

De siste sesongene har Woodburn vært på lån i Sheffield United, Oxford United og Blackpool, uten at noen av låneperiodene har vært spesielt vellykket, av ulike grunner.