Woodburn kan ende opp i skotsk fotball

Spilleren som ble Liverpools yngste målscorer for snart fem år siden er på vei til skotske Premier League.

17. aug 2021 kl 11.07Arild Skjæveland

Det er snart fem år siden Ben Woodburn ble Liverpools yngste målscorer gjennom tidene, men han har aldri fått fart på karrieren på Anfield.

Woodburn blir 22 år i høst, og står med 11 kamper og den ene scoringen mot Leeds i ligacupen som 17 år og 45 dager gammel, da han slo Michael Owens tidligere rekord.

De siste sesongene har han vært på lån i Sheffield United, Oxford United og Blackpool, uten at noen av låneperiodene har vært spesielt vellykket, av ulike grunner. Det er forventet at han lånes ut igjen, og denne gang kan det bli til skotsk fotball.

Hearts er favoritt

Klubber i Danmark og Kroatia (!) ønsker seg Woodburn, rapporterer Neil Jones i Goal.com – men det er skotske Hearts som ligger best an for å sikre seg ham. 

Hearts vant skotske Championship forrige sesong, og rykket opp til Premier League. Der har de startet sesongen med to seire på to kamper, og ligger på tredjeplass på tabellen, foran både Celtic og Rangers.

Woodburn vet at han må forlate Liverpool for å få fart på karrieren, og er inne i det siste året av sin kontrakt på Anfield. Det virker lite sannsynlig at den kommer til å bli forlenget, så kanskje har vi sett det siste av ham i helrødt. Han imponerte i pre-season, spesielt mot Osasuna på Anfield.