Flere utenlandske klubber viser interesse, men 21-åringen kan få en ny sjanse i Liverpool etter godt spill i treningskampene

Ben Woodburn har overrasket mange med sitt gode spill i sommerens treningskamper.

10. aug 2021 kl 12.49Einar Kvande

Jürgen Klopp og Pepijn Linjders er full av lovord om prestasjonene til Ben Woodburn under preseason. I går kveld imponerte midtbanespilleren nok en gang, da Osasuna ble slått 3-1. 

21-åringen entret banen etter en halvtime, som innbytter for en skadet Curtis Jones. Innhoppet kom bare et døgn etter at Woodburn hadde spilt 18 minutter mot Athletic Bilbao. I 1-0 seieren over Bologna i Evian sist torsdag ble han benyttet i en uvant posisjon som høyreback.

– Ben har gått glipp av bare en liten del av preseason, og har vist seg fra en topp, topp side, uttaler Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Jeg tror han har vært benyttet i fire, fem, seks, sju posisjoner under preseason. Han har spilt høyreback, noe han gjorde veldig bra, han har spilt på midtbanen, og gjorde det veldig bra, han har spilt på vingen, og gjorde det veldig bra, og han har spilt som nummer 9, og gjorde det bra. Så det er flott, fortsetter tyskeren.

Assistentmanager Pepijn Linjders har også merket seg Woodburns gode prestasjoner.

– Hvilken prestasjon av Ben, sa assistentmanageren etter seieren over Osasuna.

– Energien har gir laget er akkurat hva vi står for. Han er en smart spiller, har gode bevegelser og får motstanderen i ubalanse hele tiden både med og uten ball. Jeg er glad på hans vegne. Han har ikke hatt noen enkel karriere, men han har en fremtid på Anfield, slår assistent-manageren fast.

Mange klubber viser interesse

Samtidig skriver The Athletic at flere klubber i utlandet viser interesse for midtbanespilleren. Nettstedet melder om interesse både fra Hellas, Danmark og Kroatia i sommer. I tillegg er det noen lag i The Championship som har spurt om 21-åringens situasjon.

Woodburn tar fatt på det siste året av sin Liverpool-kontrakt, og kan derfor bli solgt om Liverpool får et godt bud. Han har vært i klubben siden U7-nivå, og akkurat nå virker det som klubbens sportslige ledelse helst vil beholde ham i troppen den kommende sesongen.

Det er hele fem år siden Woodburn fikk sin førstelagsdebut, da han ble klubbens yngste målscorer gjennom tidene i 2016. Forrige sesong var han lånt ut til Blackpool i League One, og han har også hatt låneopphold i Sheffield United og Oxford. Flere alvorlige skader og koronasykdom har skapt trøbbel for midtbanespilleren de siste sesongene, men akkurat nå virker det som han spiller den beste fotballen i sin karriere.

Totalt står Chester-gutten bokført med elleve førstelagskamper og ett mål for Liverpool.