Gomez innser at det ikke blir lett å spille seg inn på laget igjen

Etter åtte måneder ute med en kneskade, innser Joe Gomez at konkurransen om en plass i Liverpools midtforsvar blir tøffere enn noen gang tidligere.

10. aug 2021 kl 10.33Einar Kvande

Joe Gomez spilte den første timen da Liverpool slo Osasuna 3-1 i en treningskamp på Anfield mandag kveld. Foran ligastarten mot Norwich er alle klubbens midtstoppere skadefrie og klare til innsats. I tillegg til nyinnkjøpte Ibrahima Konate vil dermed Gomez få konkurranse fra Virgil van Dijk, Joël Matip, Nathaniel Phillips, Rhys Williams og Ben Davies.

Gomez har fått spille sammen med både Virgil van Dijk, Joël Matip og Ibrahima Konate under treningskampene i sommer.

– Veien tilbake har vært lang, men det gjør bare at jeg setter enda mer pris på det som ligger foran meg. Da snakker jeg ikke bare om denne kampen, men om å være tilbake på trening sammen med guttene. Jeg elsker det, uttalte London-mannen til LFCTV etter kampslutt.

– Jeg hadde et perspektiv på dette fra tidligere, men jeg har definitivt merket meg i enda større grad hvor godt det er å spille foran vårt eget publikum. Stemningen var spesiell i denne kampen. Vi er heldige som har en slik støtte, og et slikt stadion. Det skaper en spesiell stemning. Dette er stort for slike som meg og Virg, som har vært så lenge ute. Jeg nøt det til fulle. 

– Under oppvarmingen prøvde jeg å nyte stemningen, men under kampen forsøkte jeg å holde fokus på spillet. 

En mental utfordring

Gomez forteller om mange tunge stunder og lange dager med rehabilitering etter kneskaden.

– Psykisk er det mange små hinder du må over, som å heade ballen for første gang, oppleve følelsen før kamp igjen, og å oppleve en skikkelig oppvarming igjen. Mange legger kanskje ikke merke til dette. Men når du har vært ute i så lang tid, så er det en prosess å trene deg opp igjen. 

Gomez har som nevnt fått ekstra konkurranse fra Ibrahima Konate denne sesongen. 

– Ibou er topp. Han er en god spiller, som har funnet seg til rette med spillestilen vår med en gang. Han kjenner nok intensiteten noen ganger, men han har egenskapene til å takle det. Dette er en del av å være i en toppklubb. Det er hva denne klubben fortjener, og vi blir bedre av den interne konkurranse. Den er bare sunn.

– Jeg tror vi kan lære av hverandre. Vi er alle forskjellige, men vi er alle kvalitetsspillere. Karer som Nat, Rhys og Ben er også alle toppspillere, så det blir bra å lære av hverandre denne sesongen, og drive hverandre fremover.

Nå ser Liverpools nummer 12 frem til ligaåpningen mot Norwich på lørdag.

– Jeg tror disse to treningskampene var perfekte for oss. Jeg tror alle tok et steg opp i intensitet. Alle ser nå frem til sesongen starter. Det er da det begynner for alvor. Det blir en vanskelig reise. Norwich er et vanskelig sted å besøke, men vi er klare. Det er derfor vi er her. Det var med tanke på dette vi gjorde alt arbeidet under preseason, så vi ser frem til kampen.