– Alle hadde gledet seg til denne atmosfæren, og jeg tror ikke noen ble skuffet

Jürgen Klopp var veldig glad for å se et fullsatt Anfield igjen. Alle midtstopperne vil få spilletid denne høsten, sier han.

21. aug 2021 kl 18.33Arild Skjæveland

En skulle ikke tro det var tidligkamp mot en middelhavsfarer som Burnley da en hørte lyden på You’ll Never Walk Alone og trykket fra Anfield i starten av lørdagens kamp.

For flesteparten av supporterne var det første gang de var tilbake på Anfield siden mars 2020 – godt over 520 dager siden forrige gang – og det kunne man høre.

Jürgen Klopp hadde snakket mye om atmosfæren før kampen. Han ble ikke skuffet over det han hørte fra tribunene.

– Alle så virkelig frem til denne fotballfestivalen og denne kampen, og jeg tror ikke noen drar herfra i dag og er på noen måte skuffet. Alle drømmene våre ble oppfylt i dag når det kommer til atmosfæren, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Det var uten tvil den beste atmosfæren vi har hatt for en kamp med avspark kl. 12.30 (engelsk tid). Det var ganske spesielt. Helt spesielt, sa han videre.

– Burnley er Burnley, og Burnley gir deg problemer. Burnley ga oss problemer. Denne nye tanken om at spillet skal flyte eller hva det er… Jeg tror vi kommer til å snakke ofte om det dette året, men vi vant kampen, sier Klopp.

Lover fire av midtstopperne spilletid

Joel Matip og Virgil van Dijk har startet de to første Premier League-kampene denne sesongen, og holdt nullen i begge. Mot et fysisk robust Burnley-angrep gikk de seirende ut av de fleste duellene, og spilte bra, selv om begge har vært lenge ute med skader.

– Vi er ikke overrasket over det, fordi de har spilt sammen. Begge er veldig gode fotballspillere, og slik er det. Jeg kan allerede nå si at vi desperat trengte en fjerde midtstopper etter alt som har skjedd det siste året, og nå har vi seks midtstoppere med Rhys (Williams) og Nat Phillips. Det trengte vi, sier Klopp.

Han sier videre at også Joe Gomez og Ibrahima Konaté kan vente seg spilletid i tiden som kommer.

– Alle vil spille. De fire første vil definitivt spille, alle sammen. Vi må mikse litt, og det må vi gjøre fordi ingen av disse spillerne bør spille tre ganger i uken etter så lange skader. Vi må finne en måte å bli vant med det på, men i dag var det ingen grunn til å endre på noe fra forrige uke, fordi en må kjenne hverandre for å møte dette Burnley-laget.

Liverpools neste kamp er neste lørdag kl. 18.30. Da kommer Chelsea og Romelu Lukaku til Anfield.