– Det er ikke noe poeng å forlenge kontrakten min, den er lang nok. Er jeg ferdig i Liverpool i 2024 skal jeg ha ferie i et år!

Jürgen Klopp har svart på spørsmål om sin egen situasjon.

22. aug 2021 kl 17.55Arild Skjæveland

I utgangspunktet virket det som planen var at Jürgen Klopp skulle være Liverpool-manager i sju år, og at kontrakten hans til 2022 var den siste.

I fjor kom likevel den store positive overraskelsen over at Klopp hadde signert for to ekstra år, til 2024. Da Klopp var gjest i Bild TV sin sending, ble kontrakten hans tema.

– Det er ikke noe poeng i å utvide med flere år, for kontrakten er fortsatt så lang. Hvordan skal jeg vite hva som skjer om tre år? Folk flest vet ikke en gang hvor de vil være om to eller tre uker, svarte manageren.

Hansi Flick har nå tatt over jobben som tysk landslagssjef. Mange tyskere forventer at Klopp vil ta den jobben på et tidspunkt, og Bild-journalisten ville vite om det var aktuelt i 2024.

– Dersom jeg er ferdig i Liverpool i 2024, vil jeg først ha ferie i et år, sier han.

– Hansi Flick sin kontrakt må vare til 2025 dersom det skal være et alternativ for meg. Ingen får lov å ringe meg i 2024.

Mandag er fridagen

Klopp stilte tidlig til intervju på søndagen etter kamp – og kunne fortelle at søndagen ikke var noen typisk fridag.

– Jeg har ikke søndagen sammen med familien, fordi vi har trening, og så er det noen flere ting som må gjøres. Dagen vi har treningsfri er mandager, så da har jeg fri og skal til frisøren. Da kan jeg gå ut, og hunden må luftes. Noen ganger kan jeg også drive litt med sport, forteller han.

54-åringen forteller at han synes fjorårets tredjeplass var en så stor prestasjon at han kan likestille den med tittelen sesongen før.

– Det største problemet var at vi måtte spille uten forsvar. Van Dijk, Matip og Gomez var alle ute. Det tok tid før vi kunne håndtere det, og hele strukturen vår forsvant bare. Vi kunne ikke spille slik som tidligere var normalt for oss.

– At vi klarte tredjeplass er like bra som at vi vant tittelen sesongen før, sier han.