Folkebørsen etter Liverpool - Burnley 2-0Leserne stemte frem Tsimikas som banens beste

Slik ble spillerne vurdert av leserne etter seieren mot Burney.

22. aug 2021 kl 16.11Arild Skjæveland

Liverpool vant sin andre kamp for sesongen, da Burnley kom til Anfield for de helrødes første hjemmekamp.

Folkebørsen er en ærlig tilbakemelding på hva leserne synes om spillerbørsen som blir satt her på Liverpool.no. Etter kampen ser det ut til at leserne stort sett er enige med vurderingen til redaksjonen, men noen unntak er det.

Vi ga Kostas Tsimikas en sjuer på børsen, i det som kan ha vært hans siste kamp på en stund med Andy Robertson tilbake. Leserne ville ha ham opp på 8,11 – høyest karakter av samtlige Liverpool-spillere i går – så her kan vi ha bommet litt.

I overkant av 1200 stemte på børsen denne gang, og folkebørsen blir da snittkarakteren av de stemmene.

Folkebørsen

Slik ser folkebørsen ut etter første hjemmekamp (skala 1-10):

Alisson Becker - 7,9

Alisson fikk 7 på spillerbørsen, på grunn av den ene glippen i duell med James Tarkowski, og en ball som kunne endt opp i nettet. Han så litt shaky ut i et par minutter etterpå, men han ristet det mesterlig av seg og spilte seg stort opp. På folkebørsen er han langt nærmere 8-eren, med 7,9 i snitt.

Trent Alexander-Arnold - 7,97

Her er det bra enighet mellom spillerbørs og folkebørs. Alexander-Arnold gjorde en meget god kamp, og endte med 8 på spillerbørsen og 7,97 på folkebørsen.

Joel Matip - 7,68

Matip spilte en god kamp mot Chris Wood og Ashley Barnes, og fikk 7 på spillerbørsen. Folkebørsen vil ha han noe høyere, med 7,68 i snitt.

Virgil van Dijk - 7,82

Han fikk 7 på spillerbørsen, men det spørs om ikke karakteren burde vært 8. Folkebørsen har han på 7,82, etter en kamp der også journalistene i de engelske avisene trakk frem hvilken forskjell det utgjør at han er tilbake.

Kostas Tsimikas - 8,11

Kostas har vært veldig god i sesongstarten, og vi ga ham karakter 7 på spillerbørsen etter en kamp der han også leverte en målgivende. Folkebørsen er uenig, og vil ha ham høyere. Han har fått karakter 8,11 – høyest av samtlige Liverpool-spillere på banen i dag.

Jordan Henderson - 7,8

Liverpool-kapteinen var tilbake i rødt for første gang siden februar, og vi ga ham bestemannsprisen med karakteren 8. Folkebørsen er ganske enig med selve karakteren, og han ender med 7,8.

Naby Keita - 6,95

Keita har fått «Wijnaldum-jobben» på midtbanen, og gjør tingene sine bra. Han fikk karakter 7 på spillerbørsen, og folkebørsen er enig – med 6,95.

Harvey Elliott - 8,08

Den store positive overraskelsen på lørdag blir hyllet i avisene etter sin første Premier League-start. Det ble 8 på spillerbørsen, og 8,08 på folkebørsen – banens nest beste spiller.

Sadio Mané - 7,33

Mané scoret et nydelig mål, og kunne ha scoret et til. Han fikk 7 på spillerbørsen, og folkebørsen synes det var litt for lavt – der får han 7,33 i snitt.

Diogo Jota - 7,42

Scorer kampens første mål, og sitt første foran et fullsatt The Kop. Han fikk 7 på spillerbørsen, men leserne vil ha ham høyere. Karakteren på folkebørsen er 7,42.

Mohamed Salah - 7,43

Ingen scoring fra Mohamed Salah på lørdag, men det sto ikke på forsøkene. Spiller en god kamp, og fikk karakter 7 på spillerbørsen. Også her synes leserne karakteren var litt lav, og han ender på 7,43 på folkebørsen.

Spillerbørsen

Alisson Becker 7

Gjør et par gode redninger i førsteomgangen, før det nesten går galt når han taper en hodeduell med James Tarkowski som kommer etter å ha tatt voldsom sats. Har noen uvanlig svake utspill, men på slutten gjør han noen strålende redninger!

Trent Alexander-Arnold 8

Det var sesongens første assist, og den var nydelig! Dwight McNeil spiller en veldig god førsteomgang, uten at Alexander-Arnold spiller dårlig av den grunn. Som alltid en stor trussel med offensivt. Fantastisk spiller. Dessverre så han ut til å halte etter kampen. Det må ikke være alvorlig!

Joël Matip 7

Veldig trygt og godt fra Matip, mot to beist av noen angripere som gir alt i hver eneste duell. De legger seg mye mot ham også, fordi han spiller med van Dijk. En god kamp.

Virgil van Dijk 7

I enkelte deler av spillet ser Virgil litt rusten ut, men det er heldigvis ikke så mange løpedueller han må ut i. Vinner det som er av dueller, og har en pasningsfot som Xabi Alonso. For en spiller!

Kostas Tsimikas 7

Det kan ha vært Kostas Tsimikas sin siste kamp på en stund, for i dag var Andy Robertson på benken. Strålende innlegg og assist til kampens første mål, og offensivt er han rett og slett veldig bra. Dekningen på venstreback er veldig bra!<br/>

Jordan Henderson 8

Det var som at kapteinen aldri hadde vært borte, men dette var hans første kamp for LFC siden han spilte midtstopper og måtte gå skadet av banen mot Everton i februar. Ligger i den dype midtbanerollen, er tilgjengelig og strør rundt seg. Står frem som en leder og kaptein.

Naby Keita 7

Gir bort ballen i egen boks, som kunne blitt veldig skummelt, men slipper med skrekken. Spiller seg godt opp, og ser bra ut i «Wijnaldum-rollen». <br/>

Harvey Elliott 8

En 18-åring, mot en så hardtspillende motstander! Blir taklet knallhardt flere ganger tidlig i kampen, men det bare preller av. Dette var imponerende! Er involvert i mye av det Liverpool gjør fremover, og spesielt 2-0-scoringen. Kunne også fått en fantastisk assist i førsteomgangen.<br/>

Sadio Mané 7

Har flere store sjanser i dag, og til slutt sitter den ene, etter et fantastisk angrep! Mané hadde en vanskeligførstesesong, men dette var bra og lovende for resten av høsten!

Diogo Jota 7

Scorer igjen Liverpools første mål i kampen, med en veldig fin heading. Er ikke så involvert i spillet, men dukker opp og er farlig.

Mohamed Salah 7

Egypteren er i kjempeform, og spesielt frem til 2-0 er han veldig god i nesten alle faser av spillet. Han er en skikkelig storscorer, og når kampen er avgjort blir det veldig stort fokus på å score, uten at det går denne gang.