Dette skriver avisene etter 2-0 mot Burnley«Harvey Elliott viste hvorfor han ikke skal lånes ut igjen, og hvorfor Liverpool er forberedt på å selge Xherdan Shaqiri»

18 år gamle Harvey Elliott får mye oppmerksomhet etter en veldig imponerende første Premier League-start.

På lørdag var endelig de fire tribunene på Anfield fullsatte igjen, og røde supportere fikk se Liverpool klatre til topps på tabellen med en 2-0-seier mot Burnley som egentlig aldri var truet.

Dette skriver avisene etter kampen.

Forrige sesong er historie

Det var Burnley som påførte Liverpool deres første hjemmetap forrige sesong. Det så aldri ut til å gjenta seg på lørdag.

«Det var 532 dager siden sist et fullsatt Anfield så Liverpool på hjemmebane i Premier League. Jürgen Klopp sitt lag leverte overbevisende tegn for at fjorårets humpete sesong tilhører fortiden», skriver Ian Doyle i Liverpool Echo

«Laget var revitalisert, fornyet og gjenkjennelig igjen, og Liverpool vil bite fra seg igjen. Dette var langt, langt unna det laget som ga fra seg den stolte rekken på 68 kamper ubeseiret i ligaen mot Burnley for nøyaktig sju måneder siden», skriver han videre.

Paul Joyce i The Times trekker frem Diogo Jota, og portugiserens evne til å ikke bare score mål – men viktige og avgjørende mål.

«Jota skal ha skryt for killerinstinktet han viser. Portugiseren har gjort det som en vane å score viktige mål, og har 15 scoringer for Liverpool siden han kom fra Wolverhampton i september i fjor. To tredjedeler av dem har vært enten det første målet, eller det avgjørende vinnermålet», skriver Joyce.

AVGJØRENDE: Diogo Jota har scoret 10 mål for Liverpool som enten er kampens første, eller det avgjørende vinnermålet.

AVGJØRENDE: Diogo Jota har scoret 10 mål for Liverpool som enten er kampens første, eller det avgjørende vinnermålet.

I dag bør Harvey Elliott gå ut og kjøpe aviser

Om det er én dag 18 år gamle Harvey Ellliott bør gå ut og kjøpe avisene, så er det i dag. Unggutten får mye skryt og pent skrivet om seg.

«Det har blitt diskutert om det er nok bredde på midtbanen, men det Harvey Elliott gjorde i sin debut fra start, viste tydelig 18-åringens talent. Den første ligastarten var en belønning etter prestasjonene og besluttsomheten han har vist etter at han stilte til pre-season to kilo lettere for å få en god start», skriver Joyce.

«Elliott ble plassert på høyresiden av en treer på midtbanen. Da han leverte varene på lån for Blackburn Rovers forrige sesong spilte han lenger fremme i banen. Det var tydelig hvor mye de eldre lagkameratene stolte på ham».

Dominic King i Daily Mail var mektig imponert.

«En kunne se at Elliott satte pris på å få denne sjansen fra Klopp, og alt han produserte mot Burnley viste hvorfor det har vært en slik hype rundt ham denne sommeren. Liverpool har visst at han har vært klart for dette en stund, og vurderingen deres var helt riktig», skriver han.

«I tillegg til viljen, er Elliott også en ekstremt talentfull fotballspiller, med en flott touch og overblikk til å spille gjennombruddsballer. Det er ikke rart at Liverpool sier nei til å låne ham ut igjen, og hvorfor de er forberedt på å selge Xherdan Shaqiri», skriver King videre.

STORSPILTE: Harvey Elliott gjorde en meget god kamp på midtbanen.

STORSPILTE: Harvey Elliott gjorde en meget god kamp på midtbanen.

Fundamentet er tilbake

Virgil van Dijk og Joel Matip spilte 90 minutter, og holdt nullen, i andre kamp på rad. Det trekkes frem som helt avgjørende, og den store forskjellen fra forrige sesong.

«Det beste synet, selv mer enn et pulserende The Kop – var Virgil van Dijk. Han var majestetisk da han headet dødballer bort fra egen boks, og så bestemt da han kjempet for laget sitt på alle cornere», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Ved siden av den mindre omtalte, men stort sett feilfrie Joel Matip, var dette tilbake til noe av det som var fundamentene for Klopp sitt tittelvinnende lag», skriver han videre.

Joyce i The Times skriver også om van Dijk, og om rollen hans i det vakre 2-0-målet.

«Virgil van Dijk var midt på sin egen banehalvdel med tid til å vurdere sine alternativer, da han valgte å levere en langpasning på 50 meter som er hans varemerke, ut til høyrekanten. I det øyeblikket var Liverpool i gang igjen. Ballen ble nonchalant kontrollert på brystet av Harvey Elliott, før han skjærte innover og så Trent Alexander-Arnold på vei fremover. En smart pasning fra backen fant Sadio Mané, og det som kom etterpå var en strålende volley som gikk inn bak Burnley-keeper Nick Pope, ut førte til et jubelbrøl fra Anfield for andre gang denne ettermiddagen», står det i The Times.