Klopp klandrer ikke Solskjær

Jürgen Klopp har full forståelse for at Manchester United-manageren stilte med et tilnærmet B-lag mot Leicester.

12. mai 2021 kl 17.01Einar Kvande

Jürgen Klopp klandrer på ingen måte Ole Gunnar Solskjær for å ha stilt med et svekket mannskap mot Leicester.

Etter at Manchester United-supporterne fikk stoppet kampen mot Liverpool på Old Trafford den helgen kampen opprinnelig skulle ha vært spilt, fikk United et svært tett kampprogram. Det slo på ingen måte heldig ut for Liverpool, som bare kunne se på at United-manageren stilte med et tilnærmet B-lag da de tapte 2-1 for Leicester tirsdag kveld.

– Laget deres var ikke helt slik jeg forventet det, men jeg visste at Solskjær måtte gjøre forandringer, sa Klopp til pressen i dag.

– Etter det som skjedde, med protestene i Manchester, var det uhørt at de måtte spille søndag, tirsdag, torsdag. Virkelig. Jeg har sagt dette 500 ganger. Det som skjedde var ikke Ole Gunnar Solskjærs feil, eller spillernes feil. Spørsmålet jeg stilte meg er om jeg ville ha gjort det samme, og svaret er ja. Du har ikke noe annet valg. Du må bare gjøre det slik.

– Vi er på tampen av sesongen, og spillerne har spilt mange kamper. United er i Europa League-finalen, noe som betyr at de har spilt svært mange kamper. Og nå måtte de spille søndag-tirsdag-torsdag. Det er ikke mulig.

– Jeg er ikke fyren som setter opp terminlisten. Vi kunne ha flyttet vår kamp mot West Bromwich, men det skjedde ikke.

Kjøper ikke forklaringen til Premier League

– Forklaringen fra Premier League var at ingen andre lag skulle lide som en følge av protestene i Manchester. La meg si det slik - akkurat det fungerte vel ikke helt etter planen. 

– Både West Ham og vi har fått lide litt som en følge av dette. Men dersom vi ikke kvalifiserer oss til Champions League er det ikke Ole Gunnar Solskjærs feil. Det skyldes ikke laguttaket hans og det er heller ikke Premier League sin feil. Det er vår egen feil.

– I denne spesifikke saken tror jeg ting kunne ha vært gjort litt annerledes, men vi er blitt mer og mer vant til at ting ikke går i vår favør.

I morgen skal Manchester United og Liverpool gjøre et nytt forsøk på å få kampen spilt på Old Trafford, elleve dager etter at Manchester United-supporternes protester satte en stopper for kampen da den opprinnelig skulle ha vært spilt. United har trappet opp sikkerhetstiltakene rundt Old Trafford, og Klopp er ikke bekymret for Liverpool-spillernes sikkerhet.

– Nei, jeg er ikke bekymret. Ingenting er i våre egne hender når det gjelder disse tingene, men vi stoler på myndighetene, sa Liverpool-manageren. 

– Vi var aldri i fare sist vi var i Manchester. Det handler ikke om det. Supporterne protesterte mot andre ting. Jeg aner ikke hva som vil skje i morgen kveld, men jeg er ikke bekymret for øyeblikket.