– Jeg ser lyset i enden av tunnelen

Når Liverpool spiller på Anfield neste gang vil det være 10 000 tilskuere tilbake på tribunene, og Jürgen Klopp ser lysere på tilværelsen igjen.

11. mai 2021 kl 20.09Einar Kvande

Jürgen Klopp har stilt til intervju hos The Anfield Wrap. Det gjorde han også for ett år siden. Det har vært et merkelig fotballår, preget av koronapandemien og uten tilskuere på tribunene.

Neil Atkinson i The Anfield Wrap spurte Klopp om det hadde vært tøft å komme gjennom koronapandemien sammen med Liverpool-troppen.

– Jeg har ikke tenkt på dette på lenge nå, lød svaret fra Klopp.

– Det har helt klart ikke vært enkelt. Men våre liv har nok ikke endret seg mer enn ditt liv. Det har vært vanskelig for alle mennesker, også for fotballspillere. Det er nok den riktigste måten å beskrive det på. 

– Jeg var selvsagt ikke forberedt på dette. Ingen var det. Ingen kunne vært det. Vi forsøker å komme gjennom dette sammen, og det har vi klart så langt.

– Livet mitt forandret seg egentlig ikke så mye. Jeg kunne ikke gå ut tidligere heller, så for meg var det ikke store forandringen. Men jeg har virkelig følt med resten av verden, med alle restriksjonene som er blitt pålagt folk. 

– Det føles allerede som lenge siden at dette begynte. Vi er allerede på vei tilbake til normalen, noe jeg virkelig liker. Jeg sjekker statistikkene i avisene hver dag, og det ser veldig positivt ut for øyeblikket. Jeg ser lyset i enden av tunnelen. Det er alt jeg trenger. Jeg har ikke kunnet se det hele tiden, for det var veldig tøft de første månedene, og også de siste månedene, men nå ser jeg det, så jeg er i ganske godt humør, sa Klopp.

På Anfield åpnes det for 10 000 tilskuere i siste ligakamp mot Crystal Palace, og de to siste Premier League-rundene skal spilles foran supportere.

Superligaen og det nye Champions League-formatet

The Anfield Wrap tok også opp Superligaen og det nye Champions League-formatet.

– UEFA brukte halvannen time på å forklare meg det nye Champions League-formatet, og jeg fortalte dem at dette betyr flere kamper for oss enn vi spiller nå. Jeg sa jeg ikke likte det, og at det ikke er ikke gjennomførbart. Lykke til med å kombinere dette med de engelske cupturneringene!

– UEFA spør oss hva vi mener, men svaret vi gir er ikke relevant. Det er som ofte i livet, dersom du gir det svaret den andre fyren liker, så får du høre at det var et godt svar. Men gir du et svar de ikke liker, så ignorerer de det.

The Anfield Wrap ville også vite om det var vanskelig å få alle spørsmålene om Superligaen. Spørsmål som eierne egentlig burde ha besvart.

– Vi hadde en kamp den dagen jeg fikk høre om det. Jeg er en ganske fokusert fyr, og måtte fokusere på kampen. Plutselig måtte jeg svare på spørsmål jeg ikke var forberedt på. Jeg hadde ikke hatt mye tid til å tenke på det, men måtte svare på det i det offentlige rom. Takk Gud for at jeg hadde svart på dette for to år siden eller noe slikt, og ikke hadde forandret mening.

– Jeg er oppvokst i Tyskland, hvor det ikke er det samme eiersystemet, men vi har det samme fotballsystemet med opp- og nedrykk. Jeg har likt dette i 47 år, siden jeg ble opptatt av fotball, og jeg elsker at underdogs lykkes og slike ting. Nå har jeg vært lenge nok i fotballindustrien til å vite at andre ting er viktige også. Det er ikke alltid mulig å gjøre de romantiske tingene. Jeg aksepterer det. 

– Der og da var det veldig vanskelig å snakke om det, for uansett hva vi svarte så ville det skape store overskrifter. Jeg visste med en gang at vi måtte være forsiktige med hva vi sa, fordi det kunne skape trøbbel for oss. Og det gjorde det også.