Brentford kommer til kampen uten skader, og med mye optimisme

Thomas Frank er veldig begeistret for fotballen til Liverpool.

24. sep 2021 kl 13.42Arild Skjæveland

Lørdag skal Liverpool møte Brentford for første gang på over 30 år. Klubben fra vest i London har imponert etter opprykket, og ligger på niendeplass i Premier League etter fem serierunder.

De ledes av danske Thomas Frank, og i det Jürgen Klopp omtalte som en av de mest underholdende pressekonferansene han hadde sett på flere år, hadde han mye pent å si om tyskerens lag.

– Vi har hatt en god start i Premier League, som er den største og vanskeligste ligaen i verden. Vi har prestert bra i fem kamper. Alt handler om å prestere slik igjen på lørdag, sa Frank ifølge Brentfords offisielle nettsider

– Vi nyter det. Dette er med god margin den største testen vi har fått så langt denne sesongen. De er et av de beste lagene i verden, og en av de største klubbene i verden. Over de siste tre årene har de spilt noe av den mest underholdende, fremtidsrettede, pressende angrepsfotballen. Det er veldig imponerende hva Klopp og støtteapparatet hans har fått til, sier han.

– Vi går til denne kampen med tro på at vi kan vinne. Vi vet at det vil bli utrolig vanskelig. Topp fire-lagene, Liverpool, de to Manchester-lagene og Chelsea, er et stykke foran alle andre. Dette er ikke de lagene vi skal måtte konkurrere med, dette er de potensielle Champions League-vinnerne. Kan vi få et resultat? Jeg tror vi kan, men over 38 kamper er det umulig for oss å komme over dem.

Kan spille uten press

Frank har ingen skader i troppen sin før denne kampen, men må klare seg uten Shandon Baptiste. Den sentrale midtbanespilleren fikk rødt kort i borteseieren mot Wolverhampton sist, og er suspendert.

Brentford-manageren ser frem til en kamp der laget hans kan spille helt uten press.

– Det er ikke press på oss. Det blir en annen mentalitet enn i playoff-finalen, da presset var enormt for at vi skulle vinne. Vi må finne den riktige balansen, og sørge for at vi ikke blir avslørt, og ikke viser for mye respekt, sier han.

– Det er ingen som forventer at vi skal få med oss noe, og det er ikke denne kampen vi trenger å ta poengene fra , men vi ønsker å ende så høyt oppe som mulig, så hvert eneste poeng teller. Vi skal gå ut der og gjøre alt vi kan for å ta tre poeng. Det er mer sannsynlig at de vinner 3-0 enn at vi vinner 1-0, men vi har en sjanse til å vinne 1-0. Det er den sjansen vi går for. Jeg vet at det er vanskelig å spille mot oss, og jeg håper at vi gjør det tøft for Liverpool.

Brentford - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.