Vi fulgte Klopps pressekonferanse: – Det var ingen grunn til å gni seg i hendene

Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse før Manchester United-kampen.

22. okt 2021 kl 12.52Jens Bessesen

Velkommen

Hei og velkommen til livedekning av pressekonferansen til Jürgen Klopp foran møtet med Manchester United. Manageren er på plass klokken 13.15 og vi oppdaterer fortløpende med det som blir sagt.

Jones tilbake - Thiago trener ikke

Før pressekonferansen har liverpoolfc.com lagt ut en sak der Klopp kommer med en oppdatering om Curtis Jones og Thiago. 

Førstnevnte trener nå for fullt, mens Thiago ennå ikke er tilbake.

Les mer i egen sak.

Klopp er på plass

Første spørsmål handler om Jones og Thiago, og da henviser vi til det Klopp har sagt til liverpoolfc.com. Vi har skrevet mer om det i denne saken.

– Thiago løper igjen, men trener ikke med laget, sier Klopp og legger til at det kan bli etter neste landslagspause før han er tilbake.

Tanker om Manchester Uniteds kamp mot Atalanta

– Det var ingen grunn til å gni seg i hendene, selv om Atalanta skapte problemer for dem, men United hadde flere gode sjanser før pause. 

– I andre omgang var det en maktdemonstrasjon fra United. Med kvaliteten de har kan de skape problemer for alle lag, spesielt når man slutter å spille fotball, som Atalanta gjorde. 

– Jeg forbereder laget på en tøff kamp mot en veldig god motstander. Vi vet hvor viktig kampen er og vi vet hvor godt laget deres er. 

Behandlingen av Steve Bruce

Mikel Arteta har sagt at behandlingen av Steve Bruce kan skremme folk fra å bli manager, sier reporteren. 

Klopp: – Ikke les det og ikke se på det når du er i en dårlig periode. Jeg føler med Steve hvis det skjedde. Han har åpenbart fått det med seg. En av de viktigste egenskapene for en moderne manager er å prøve å ignorere kritikk. Så langt i karrieren har jeg ikke følt det som Bruce følte det nå, men sånn er situasjonen og sånn er verden. Alle kan si hva de vil. Hvis du leser det, kan det være sårende. Det er den delen av sosiale medier jeg ikke forstår. De sier stygge ting der ute. Hvis du ikke leser det, kan det ikke skade deg. 

Pausepraten i Madrid

Alisson skrøt av Klopps ord i pausen. Legger Klopp mye vekt på hva han sier i pausen?

– Ja. Jeg kan ikke ha mye innflytelse under kampen, for det var veldig mye lyd på Wanda Metropolitano. Pep Lijnders snakket til meg hele tiden og jeg forsto bare ti prosent selv om vi stod nærme hverandre. Det er mer kroppsspråk. Derfor er det viktig å si de riktige tingene i riktig øyeblikk, før kampen og i pausen. 

Manchester United i første omgang mot Manchester United i andre omgang

Hjemmelaget har en evne til å snu kamper. 

– Jeg har ikke tenkt på hva jeg skal si til guttene. United - Liverpool er en enorm kamp, det vet vi. Man United er ikke storfornøyd med resultatene så langt, men de har evnen til å gjøre utrolige ting. Kampen er over etter siste fløytesignal. Jeg vil kanskje nevne deres evne til å snu kamper, men det avhenger jo av resultatet.

Vil intensiteten fra midtuken ha noe å si for laguttaket på søndag?

– Vi spiller tirsdag - søndag, så vi trenger ikke det. Vi kjempet oss gjennom en tøff kamp, nå handler det om å forberede seg til kampen. Forrige kamp har ikke noe å si for oss.

Salah v Ronaldo. Hvordan vil du sammenlikne de som spillere?

– Hvorfor skal vi sammenlikne dem? Begge er verdensklasse. Ronaldos venstrefot er ikke gal, men Mohamed sin er litt bedre. Ronaldo er bedre på hodet og har nok en bedre høyrefot. Begge er raske og glad i å score mål, men jeg er ikke så interessert i å sammenlikne.

30 mål på 9 kamper. Hva gjør det med selvtilliten i laget?

– Det hjelper, men vi kan ikke bare belage oss på det. Jeg elsker å vinne fotballkamper 1-0 også, og det ville vært en god idé å holde nullen. Å score mål er bra for selvtilliten, men å belage seg på det er ikke bra. Vi har aldri tenkt på at vi har scoret mye de siste ukene. Ingen vet hvor mange du scorer i neste kamp. 

Straffesparkene til Man United

Solskjær antydet at det var Klopps skyld at Man United har fått færre straffespark etter at Klopp påpekte det i media. 

– Mellom det jeg sa og det Ole sa tror jeg de hadde fem straffer og vi hadde to. Vi kan ikke påvirke dommere, men det å ha så mange straffespark som de hadde før det var utrolig. De har gode spillere som kommer inn i boksen, men vi har det samme og fikk ikke i nærheten av like mange. Men hvem bryr seg. Det er ikke mer å si om det.

Det var alt for denne gang

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen til Klopp.