Vi fulgte Klopp og Jotas pressekonferanse– Vi reiser med 23 spillere til Porto: Ingen Thiago eller Elliott, men resten er tilgjengelig

Jürgen Klopp hadde gode nyheter på mandagens pressekonferanse. Jota forventer en tøff kamp mot gamleklubben.

27. sep 2021 kl 14.28Arild Skjæveland

Liverpool fikk en god start i Champions League da AC Milan ble slått 3-2 for snart to uker siden. Det resultatet ble ekstra bra av at Atletico Madrid og Porto spilte uavgjort i den andre kampen i gruppen.

Tirsdag kl. 21.00 skal de røde til Estadio do Dragao for å møte Porto. Vi fulgte Jürgen Klopp og Diogo Jotas pressekonferanse, da de kom med siste nytt før kampen.

Velkommen til livedekning av pressekonferansen

Kl. 15.00 møter Jürgen Klopp og Diogo Jota pressen før Porto-kampen.

Vi kommer til å komme med løpende oppdateringer om som sies før sesongens andre Champions League-kamp.

Klopp er på plass

Pressekonferansen er nå i gang.

Om han er bekymret etter lagets forsvarsspill på lørdag

– Det er ikke så mye å bekymre seg for. Jeg synes ikke vi skal gjøre ting større enn de er, men vi må vise en reaksjon.

– Det er veldig vanskelig å vinne en fotballkamp når du ikke forsvarer deg på best måte, og det var det som skjedde. Det var ikke bare den siste linjen, men vi hadde et generelt problem med forsvarsspillet vårt.

– Derfor ga Brentford seg problemer. Porto er et annerledes lag, men vil også gå direkte. 

– Dette er ikke en tid for å bekymre seg for. Vi må ordne det, og vise det i morgen.

Om å møte Porto

– Porto har endret seg litt, de har fått noen spillere inn og noen har forlatt, men det er samme manageren.

– Det er ikke så mye poeng i å tenke på de to forrige kampene. Vi tenker ikke på dem, men på denne kampen.

– De har andre måter å sette opp laget og systemet, og vi må forberede oss på det. De spiller vanligvis 4-4-2, men kan også spille 4-5-1. De kan bruke Corona som vingback eller venstreback.

– I morgen kan vi ikke trene der, så vi måtte trene hos Boavista. Derfor må vi jobbe med formasjonen og gjøre alle de tingene i dag.

De tidligere møtene. Mener Porto hadde fortjent å slå Atletico

– Da vi kom dit sist tenkte vi ikke på kampen før. De fleste kampene kan gå begge veier. Det er avgjørende øyeblikk, der du må sette sjansene dine.

– Vi var gode, og er gode, men de er et topplag. De kvalifiserer seg til Champions League hvert år, og er alltid én eller to i den portugisiske ligaen. De er et topplag. Det er det vi forbereder oss på – ikke på et lag for to år siden.

– Du kan ikke tenke på poeng du ikke allerede har. Dette er en tøff gruppe, og vi må ikke kaste bort tid. Vi må få så mange poeng som mulig. Kampen med Atletico og Porto var tøff, og dersom et lag hadde fortjent å vinne den, var det Porto. Den spanske mesteren, og jeg vet ikke om de topper tabellen nå, men det er det laget vi møter i morgen. Vi må kjempe for poengene.

– Vi har vært med ofte nok til å vite at vi ikke kan vinne en kamp før den er spilt. Vi må være med i kampen.

Ett år med Diogo Jota

– Eksepsjonell spiller. Jeg er veldig glad for at vi kjøpte ham.

– Han har en sterk personalitet, og det kan du ikke vite før du møter ham. Han er en moden mann, og han er en glede å jobbe sammen med.

– Vi har snakket om det fra tid til annen, at det ikke er lett å forbedre oss, men Diogo har gjort det og scoret flere kamper.

– Han er som skapt for vår spillestil. Intens, teknisk god, veldig rask, god i lufta, god med begge bein. Det er en veldig interessant pakke, og jeg er glad for at vi hadde sett det og kunne få til overgangen.

– I fjor hadde han skaden han fikk mot Midtjylland, så det var ikke perfekt, men da han var tilgjengelig var det alltid en stor hjelp.

Skadesituasjonen før Porto-kampen

– Vi reiser med en stor stall. Vi har 23 spillere med oss.

– Utenom de langtidsskadde, tror jeg alle er med. Så ingen Thiago, og ingen Harvey (Elliott), men resten er tilgjengelig. Vi har én for mange og må ta en avgjørelse om hvem som skal bli igjen her og trene og hvem som kommer.

– Jeg har ingen nye bekymringer, og forhåpentligvis forblir det slik.

Curtis Jones sin situasjon

– Forrige kamp er et veldig godt eksempel på hvordan Curtis må spille.

– Han var veldig god defensivt og vant viktige baller. Han var veldig involvert offensivt, og scoret et flott mål. Han kunne ha scoret akkurat det samme målet med venstrefoten, noe som er spesielt.

– Spill som dette, eller bedre, så er alt bra. Slik er situasjonen. På midtbanen er det veldig sjelden at alle er friske. Da handler det om spillerne som er involvert, om vi bruker tre eller fire, og hvordan vi setter opp laget. Det er ikke kritikk, men bare når du er veldig god på trening vil du være god nok til å være blant de tre. Jeg starter aldri uken og tenker at den og den skal spille den og den kampen.

– På de få øktene vi har ser jeg etter de små detaljene. Det er det Curtis må gjøre, og han gjør det. Noen ganger må jeg velge en annen spiller, men slik er det. Slik han spilte (mot Brentford) vil hjelpe ham å spille mer.

Kapteinsgruppen

Gini Wijnaldum forlot klubben i sommer, og var med i kapteinsgruppen i klubben. Klopp fikk spørsmål om noen andre spillere hadde kommet inn og tatt hans rolle.

– Vi hadde de tre satte, og så stemte spillerne for tre til. Det er Hendo, Milly og Virg, og så er den med nest flest stemmer: Trent, Robbo og Alisson Becker.

– Dette var fordi vi hadde et problem i fjor da det var så mange som ikke kunne spille, at ingen var tilgjengelig. Derfor mente jeg denne gruppen måtte utvides litt.

Vi venter fortsatt på Diogo Jota

Det skulle bare ta noen minutter, men når har det gått nærmere et kvarter. Diogo Jota må snart være på plass for å fortsette denne pressekonferansen.

Jota har 38 kamper for Porto. Det var i 2016/17-sesongen. Han scoret ni mål og hadde sju målgivende.

Nå er Jota på plass. Første spørsmål er om hans første år som Liverpool-spiller

– 12 måneder der jeg har spilt for denne utrolige klubben, med alt rundt – som Anfield, så mye støtte rundt om i hele verden. Det er spesielt.

– Alle vi spillere ønsker å vinne fotballkamper og turneringer. Vi er i starten av en ny sesongen, og vi ønsker å gå for å vinne alt.

Sin egen utvikling det siste året

– Jeg prøver alltid å gjøre mitt beste når jeg er på banen for å hjelpe lagkameratene mine. Det prøver jeg alltid på.

– Med å spille under Jürgen og med dette laget, så hjelper det meg. Vi spiller offensiv fotball, og det drar jeg nytte av siden jeg alltid er rundt målet.

Om å spille for Liverpool i Champions League

– Jeg har mulighet til å se hvordan det er å spille for et fullt Anfield på en europacupkveld. Det var enormt for meg, og en flott erfaring. 

– Jeg visste at det kom til å bli spesielt, men det er først når du er der at du skjønner det. Selv om AC Milan ledet, og jeg vet ikke hvordan de gjorde det, synes jeg vi spilte en fantastisk førsteomgang. Supporterne støttet oss virkelig, og er til stor hjelp for måten vi spiller på.

Om å komme til en klubb med Salah, Mane og Firmino som angrep

– Jeg visste åpenbart at de var en av de beste angrepstrioene i verden. Jeg tenkte ikke på at jeg skulle komme og ta noens plass.

– Jeg tenkte at jeg skulle komme, gjøre mitt beste på trening og i kampene, og så er det opp til manageren å ta en avgjørelse. Det hjelper alltid når du har slike spillere som kan hjelpe deg.

– Det vi ønsker å gjøre er å vinne, og det er bare når du har gode spillere du kan gjøre det.

Møte med gamleklubben

Jota fikk spørsmål om gamleklubben Porto, og om resultatene fra 2018 og 2019 vil ha noen innvirkning.

– Det er vanskelig å si. Jeg følger Porto, og vet at de resultatene ikke var bra for Porto. De viste ikke den ekte forskjellen på lagene.

– Når du spiller på Dragao er det vanligvis ikke enkelt for bortelagene, så jeg vet at dersom vi kommer dit og tenker på de resultatene, vil vi slite.

Og med det var det over.

Diogo Jota er nå ferdig, og pressekonferansen er over.

Da er det bare å glede seg til tirsdagens kamp mot Porto, der de røde altså har alle spillerne tilgjengelig utenom Thiago Alcantara og Harvey Elliott.

Takk for følget!