Marko Grujić forteller hvorfor han valgte Porto fremfor Bundesliga

24-åringen hadde flere tilbud, blant annet fra Tyskland hvor han var godt etablert, men til slutt så valgte han å reise til Portugal.

9. okt 2020 kl 10.07 Øystein Tronstad

På tirsdag ble det klart at Marko Grujić spiller denne sesongen for FC Porto, men i fremtiden ser han for seg å jobbe med Marco Rose, tyskeren som trener Borussia Mönchengladbach.

– Borussia var en realistisk mulighet. (Valentino) Lazaro og (Breel) Embolo skrøt til meg av treneren Rose. Forsøket deres ga ikke resultat fordi de mislyktes med å selge (Denis) Zakaria, som for tiden er skadet. Men jeg tror at jeg en dag vil jobbe med Rose, sier Grujić til serbiske Alo!.

Det var også andre muligheter i Tyskland, blant annet i Bremen, for serberen som har spilt flere sesonger i Bundesliga på utlån.

– Werder med trener (Florian) Kohfeldt, som er en god venn av Klopp, var interesserte en god stund, men jeg så ikke en fremtid der.

Werder Bremen ble nummer 16. i fjorårets Bundesliga og berget plassen på bortemål i playoff med FC Heidenheim. I stedet ble det altså Porto som akkurat har vunnet sitt 29. ligamesterskap.

– Jeg ønsket å være i en stabil, ambisiøs klubb som spilte i Champions League. Alle detaljene med Porto ble ordnet mens jeg var i København med landslaget og ventet på flyet til Oslo. Jeg er overbevist om at det er det rette valget, og klubben hadde det travelt med å registrere meg for Champions League.

Den portugisiske storklubben har mistet flere navn til England nylig, Fábio Silva som skrev under for Wolverhampton og Alex Telles til Manchester United. De har brukt lånemarkedet godt og i tillegg til Grujić er Chelseas Malang Sarr og West Hams Felipe Anderson på plass i klubben.

– Rett etter landslagspausen så er det derby mot Sporting. Så kommer fristelsene i Champions League, (Manchester) City, Marseille og Olympiakos. Jeg vil kjempe for plassen og bidra til suksess.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]