Vi fulgte Klopps pressekonferanseKlopp om Newcastle-oppkjøpet, Ranieri, brasilianerne og skadesituasjonen i troppen

Jürgen Klopp kom med siste nytt før Watford-kampen

15. okt 2021 kl 11.07Arild Skjæveland

Nå er landslagspausen endelig over, og på lørdag er det kamp igjen. Jürgen Klopp har kommet med siste nytt.

Watford - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium.

Ny pressekonferanse

Velkommen til dekning av Jürgen Klopps pressekonferanse før Watford-kampen!

Vi forventer at han vil bli spurt om Claudio Ranieri, om oppkjøpet av Newcastle og statusen på brasilianerne som er på vei tilbake til Europa.

Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet øverst, eller lese hva manageren sier i denne saken.

Klopp skal være på plass kl. 12.00.

Klopp er på plass.

Nå er manageren på plass, to minutter før tiden, og pressekonferansen kan starte.

Takeoveren av Newcastle er første tema

– Jeg ventet på en offisiell melding om det, fra Richard Masters eller noen andre. Vi er alle bekymret for menneskerettighetsproblemene, det er klart, og der tenker vi alle likt.

– Hva det vil bety? For noen måneder siden hadde vi et enormt problem med 12 klubber som prøvde å starte en superliga. Det var med rette. Det skjedde ikke, men dette er på en måte å skape et superlag, det er ganske likt.

– Du garanterer plassen i Champions League, om noen år men ikke umiddelbart, og hvordan Financial Fair Play nå blir brukt, og vi ikke vet om det fortsatt eksisterer. Det er som det er, og alle vet det.

– Newcastle-supporterne vil elske det så klart, men for resten vil det bare bety at det er en ny supermakt. Penger kan ikke kjøpe alt, men over tid vil de ha nok penger til å ta noen gale og riktige avgjørelser, og ta dem der de vil. Det er ikke mulig å unngå på lang sikt.

– Premier League og Richard Masters tenkte ja, la oss prøve. Jeg vet ikke, men det er ikke første gang. Det er den tredje klubben som er eid av et land. Jeg vet ikke hvor mange land der ute har økonomi til å gjøre det.

Situasjonen til Fabinho og Alisson

– Problemet med disse svarene, er at dersom jeg bruker ordet frustrert, så blir det overskriften. Jeg er ikke det.

– Vi er sjanseløse. Noen ga Brasil muligheten til å spille i natt, så for noen få timer siden. Så tok noen andre avgjørelsen om at vi skulle spille kl. 12.30. 

– Vi har en stor stall, men ikke for problemer vi har med fotballforbund. Vi har fire spillere som skal spille der, fem som spiller der, men så har du fortsatt en ligakamp.

– Som dere kanskje vet, skal ikke Atletico spille i helgen. Det er vår neste motstander i Champions League. Noe slikt vil aldri kunne skje her.

– Dersom det skjedde her, ville folk sagt 'åh herregud, hvorfor kan de gjøre det slik for dem' eller noe slikt.

– Vi har visst det en stund, og tok en avgjørelse for en stund siden. Vi måtte ordne noen ting med karantene og slike ting. Avgjørelsen er å sende dem direkte til Madrid. De venter der på oss, og vil forhåpentligvis kunne spille mot Atletico, komme tilbake litt senere enn oss, så er 10 dager over og de kan komme tilbake til normalen.

Alexander-Arnold og Jota er klare

– Trent og Diogo er tilgjengelige.

– De var det i alle fall i går.

Thiago må vente

Thiago Alcantara er ikke klar.

– Thiago vet jeg ikke. Det vil fortsatt ta litt tid. Det er litt skuffende, men det har vi visst i noen dager, at det ikke vil gå så raskt.

– Vi må vente.

Nytt spørsmål om Newcastle

– Gode avgjørelser er mye viktigere enn penger. Det er alltid mulig, og vil alltid være mulig, det vil bare bli vanskelig.

– Jeg er ikke bekymret for det, men snakket om situasjonen.

– Vi vant Champions League for to år siden, og det var allerede to stater involvert med strålende lag. Fotball er et strålende spill, og du kan vinne selv om noen andre har mye mer penger enn deg.

– Det skjer ikke over natten. Newcastle er ikke sikre i ligaen ennå. Det er ikke 100 prosent sikkert at de blir i ligaen. Det kan forsinke prosessen litt, men det er folk der ute som har nok kunnskap i fotballen til å få det til. Jeg forventer at det blir store forandringer. Det er et enormt prosjekt, men du kan så klart vinne fotballkamper mot dem i fremtiden.

Om Watford og ny manager

– Hvordan kan du bli overrasket over at Watford gjør en endring?! 

– Jeg respekterer Ranieri mye, men sett fra min egen situasjon som manager, synes jeg det er veldig hardt med måten Watford behandler managere. Jeg kan ikke skjønne det.

– Du lærer navnet på din nye kollega, og så er han borte. Jeg liker det ikke, men det betyr ikke at jeg har problem med Ranieri. Jeg liker ham godt. Han er en veldig rolig og avslappet fyr.

– Men hvordan kan du være overrasket over at de bytter manager? Jeg har vært seks år her i landet, og jeg vet ikke hvor mange managere de har hatt på den tiden.

– Ny manager gjør ting vanskeligere. Vi har brukt bilder fra Sampdoria mot Genoa, der Claudio var manager sist. Vi vet om ham og har møtt han noen ganger. Jeg har kjent ham lenge.

– Vi må være fleksible, men når vi forbereder oss mot en motstander må vi fokusere på oss selv og spille vårt spill. Vi vil ikke ha unnskyldninger, men dersom vi spiller bra vil vi være vanskelig å slå uansett hvem som er på den andre siden.

Om Ranieri

Klopp signaliserer at han ikke kommer til å være manager så lenge som Ranieri – som har sagt at han ønsker å være manager til han er 80 år.

– Først og fremst, gratulerer til Ranieri som nå er 69 år. Jeg ser meg selv her på skjermen, og han ser yngre ut enn meg, så han har åpenbart gode gener. Det er personlige avgjørelser, og om du er heldig nok til å kunne ta sånne avgjørelser.

– Han har ledet mer enn 15 klubber? Det er definitivt flere klubber enn jeg kan lede. Jeg er nå 54 år, så jeg tror ikke jeg kan ta ham igjen. 

Om å analysere Sampdoria og Watford

– Når vi så den forrige kampen mot Leeds og de tapte, hadde Watford en god kampplan. De prøvde å spille og bruke bredden, men problemet er når du mister ballen og motstanderen har mer rom for å kontre.

– Jeg hørte ikke alt Claudio sa, men noe av det. Han sa at laget måtte være mer kompakte og bruke farten i laget.

– I Sampdoria har han spilt 4-4-2, Watford har startet i 4-3-3 og så 4-2-3-1, og slike ting. Vi vet ikke helt, men det er seks år siden jeg kom inn i en klubb, og da handlet det om å skape stabilitet.

– Du kommer ikke inn i en ny klubb og starter med 20 nye ting.

– Er det helt annerledes, må vi håndtere det. Jeg har ingen krystallkule og kan spå hva de gjør. Vi må gjette litt, men vi vil komme i nærheten, og det vil vi prøve å bruke.

Curtis Jones mister kampen

På slutten kom Klopp med en veldig kjedelig melding.

– Når vi snakker om fotballforbund. Curtis Jones kom tilbake fra England U21 skadet. Flott! Det er vanskelig å komme i kontakt med dem. De spilte mot Andorra, og det var veldig viktig at han spilte der...

Forklarer hvorfor brasilianerne skal bli i Spania

– De må det.

– Den siste kampen de spilte i et land på den røde listen var mot Colombia. Jeg husker ikke nøyaktig datoen, men neste torsdag eller rundt midnatt er det 10 dager, og da kan de komme tilbake.

– Slik er reglene, og det kan vi ikke endre. Tingen er at dersom de hadde flydd til England, med alle karantenereglene, ville det betydd at de hadde vært lenger borte fra familien. Alisson har tre barn, etter å ha vært borte tolv dager med landslaget, så ti dager i isolasjon, så to uker her, og det samme tullet igjen. Vi trenger løsninger for det, og de er der ikke ennå.

– Vi har bare bedt om noen ekstra timer slik at de kunne spilt. Hadde de spilt kl. 19 eller noe slikt ville vi vi kanskje brukt dem. Men verken Watford eller Premier League var interessert i det. Vi håndterer det, men det er ikke en avgjørelse vi tok i går, og vi har visst om det en stund.

– De har hatt fire dager i Brasil, som ikke er rødlistet, og så seks dager i Spania, og så kan de komme hit.