Liverpool er best i Premier League etter landslagspauser

Klopp sitt lag har sjelden problemer med å komme i gang igjen etter landslagspausene.

15. okt 2021 kl 10.12Arild Skjæveland

Nå er endelig landslagspausen ferdig, og på lørdag er det igjen Premier League. De røde skal til Vicarage Road for å møte Watford til tidligkampen på lørdag.

13.30 er ikke Jürgen Klopps favorittidspunkt for avspark – og han mener det er for tidlig å spise pasta til frokost – men når det kommer til å få laget sitt inn igjen i rytmen etter avbrekk, er det ingen som er bedre.

Siden starten av 2018/19-sesongen har Liverpool vunnet 80 prosent av alle kampene de har spilt etter landslagspauser, De røde har faktisk ikke tapt. Det skriver Daily Mail

Tallene er fra de siste ti landslagspausene, og viser at Liverpool har åtte seire, to uavgjorte og ingen tap. Med 26 av 30 mulige poeng i første kamp etter at spillerne er tilbake fra landskamper.

Newcastle og Brighton sliter mest

Det er ingen stor overraskelse at det er Manchester City som er nest best. De har åtte seire, null uavgjorte og to tap etter de siste ti landslagspausene.

Manchester United står med seks seire, tre uavgjorte og ett tap, mens Chelsea har seks seire, én uavgjort og tre tap.

Dårligst er Brighton og Newcastle. Brighton har én seier, fire uavgjorte og fem tap, mens Newcastle har to seire, én uavgjort og sju tap.

Tre uker til neste landslagspause

Det er dessverre ikke så lenge til neste landslagspause. Den kommer allerede 8. november, etter at Liverpool har møtt West Ham på bortebane.

De røde har et meget tøft kampprogram mellom denne landslagspausen og den neste, med sju kamper på 22 dager, der fem av kampene er på fremmed gress.

De fire neste kampene er på bortebane.

Lørdag 16. oktober kl. 13.30: Watford - Liverpool, Premier League

Tirsdag 19. oktober kl. 21.00: Atletico Madrid - Liverpool, Champions League

Søndag 24. oktober kl. 17.30: Manchester United - Liverpool, Premier League

Onsdag 27. oktober kl. 20.45: Preston - Liverpool, ligacupen

Lørdag 30. oktober kl. 16.00: Liverpool - Brighton, Premier League

Onsdag 3. november kl. 21.00: Liverpool - Atletico Madrid, Champions League

Søndag 7. november kl. 17.30: West Ham - Liverpool, Premier League

Den søramerikanske VM-kvalifiseringen har gitt Liverpool og de engelske klubbene mye hodebry denne høsten. I neste landslagspause, 8-16. november, blir det heldigvis litt mindre komplisert. Etter at CONMEBOL har lagt inn tre kvalifiseringskamper til VM i Qatar i landslagspausene denne høsten, er de tilbake til bare to kamper i november.

Det har de løst med å legge inn en ekstra landslagspause i slutten av januar, når spillerne egentlig skulle hatt vinterpause.

Det er landslagspause igjen 24. januar til 2. februar, før den siste for sesongen er 21. til 30. mars.