Karius forventer å forlate Liverpool i januar

Den tyske målvakten gjestet Fabrizio Romanos talkshow for å snakke om framtiden og hvordan det er å være en del av Liverpool Football Club.

15. okt 2021 kl 08.01Stefan Fosse

Loris Karius har gått fra å være førstekeeper til fjerdekeeper under Jürgen Klopp. De fleste forventet at 28-åringen skulle forlate Liverpool permanent i sommer, men det skjedde ikke.

Nå er han på vei tilbake fra en skulderskade som har holdt han ute i over seks uker, for å trene seg opp til overgangsvinduet i vinter.

– Akkurat nå er det ikke så enkelt, selvfølgelig. Som keeper vil du alltid spiller, så jeg finner meg i en vanskelig situasjon. Jeg forlot ikke klubben i sommer av en eller annen grunn, men slik er fotball. Livet går videre.

– Jeg er tilbake i trening neste uke og da må jeg trene meg opp om noe skjer eller fram til overgangsvinduet åpner. Det er situasjonen min for øyeblikket, sa Karius åpenhjertet til Fabrizio Romano.

Vil forlate klubben

Karius har tydelig en plan om å forlate Liverpool i vintervinduet. Tyskeren tror selv på en exit. 

– Jeg er ledig. Det må ikke være en spesifikk liga, det må være prosjektet, treneren, laget. Jeg må få følelsen av at jeg er ønsket og at det gir meg en god følelse. Jeg tror det vil være muligheter til å flytte på meg i januar. Det er målet mitt.

Selv om Karius trolig aldri vil få minutter for Liverpool igjen ligger ikke 28-åringen på latsiden av den grunn.

– Selvfølgelig er jeg villig til å hjelpe der det trengs, men det er en annen situasjon å tilpasse seg. Det er viktig at spillere, som ikke spiller, har en god holdning og tankesett, sa tyskeren.

I TYRKIA: Loris Karius har prøvd seg på et par utlån de siste årene, men uten hell. Nå håper tyskeren å forlate Liverpool permanent i januar.

I TYRKIA: Loris Karius har prøvd seg på et par utlån de siste årene, men uten hell. Nå håper tyskeren å forlate Liverpool permanent i januar.

God stemning i spillergruppen

I sommer kom Karius tilbake til Liverpool etter en mislykket opphold i Union Berlin. I sommer deltok keeperen på pre-season og han har vært en del av laget så langt i høst. Liverpools filosofi og gruppe er noe Karius setter pris på, selv om situasjonen er uønsket.

– Vi er en veldig god gruppe generelt, og spesielt keeperne. Vi jobbet hardt hver dag og i denne gruppen er det en gjeng med gode folk som kommer overens. Det er dette Liverpool handler om, lagånden og samværet.

Roser Liverpool-fansen

Fabrizio Romano spør også Karius om hva hans beste minne fra Liverpool-tiden er. En spesiell anledning setter keeperen spesielt mye pris på.

– Det er vanskelig å velge en, fordi det er så mange. Kanskje den første gangen jeg kom inn på Anfield etter alt det gale hadde skjedd (Champions League-finalen).

– Supporterne ga meg stående applaus og heiet virkelig på meg. Det var godt å se at selv om det finnes tullinger på internett så er de ekte supporterne av Liverpool alltid med din side. Det er virkelig «You'll Never Walk Alone», og du kan være sikker på at de er bak deg uansett hva, forteller Karius.

Loris Karius var en av Klopps første signeringer som Liverpool-manager. Selv om spilletiden har minket betraktelig siden den gang er det ikke dårlig stemning mellom de to tyskerne. 

– Han er en flott fyr. Du kan alltid snakke med han og ha en ærlig samtale. Når du er ferdig har du aldri en dårlig følelse. Spillerne tror virkelig på han, og det er derfor han har vært i toppen så lenge som han har. Det er en av de viktigste egenskapene en trener kan ha. 

BEKLAGET: En tårevåt Lorius Karius gikk bort til Liverpool-fansen og beklaget seg etter tapet mot Real Madrid i CL-finalen. Han setter pris på at Liverpool-fansen alltid støttet han.

BEKLAGET: En tårevåt Lorius Karius gikk bort til Liverpool-fansen og beklaget seg etter tapet mot Real Madrid i CL-finalen. Han setter pris på at Liverpool-fansen alltid støttet han.

Linkes til Sveits

Den siste tiden har målvakten blitt linket til den sveitsiske toppklubben Basel. En overgang til Sveits er nok flere av alternativene Loris Karius vil få i løpet av januarvinduet.

Det virker iallfall som tyskerens tid i Liverpool snart er over.