Karius takket nei til tilbud fra Sveits i sommer

Loris Karius ønsket ikke gå på utlån til Basel.

15. sep 2021 kl 09.57Jens Bessesen

Loris Karius har ikke spilt en offisiell kamp for Liverpool siden Champions League-finalen i Kiev i 2018, men tyskeren er fremdeles under kontrakt og i spillerstallen til Jürgen Klopp. 

Nylig kom han med i Premier League-troppen, men spilletid er det neppe håp om. Karius kjemper med 18 år gamle Marcelo Pitaluga om posisjonen som fjerdekeeper, og er definitivt bak Alisson, Caoimhin Kelleher og Adrian i køen. 

Etter to mislykkede utlån i Besiktas og Union Berlin fant ikke Karius seg en ny klubb denne sommeren.

Kom ikke til enighet

28-åringen er nå inne i sitt siste år av kontrakten med Liverpool, og alt tyder på at han vil kunne finne seg en ny klubb gratis neste sommer - eller om noen banker på døra i januar.

James Pearce i The Athletic skriver at Karius hadde muligheten til å dra også i sommer, men at han valgte å bli. Ifølge Pearce kom sveitsiske Basel med et bud på spilleren, men de klarte ikke å komme til enighet om de personlige betingelsene. 

Heller ikke et utlån var Karius interessert i, og grunnen skal være at han ikke ønsket å gå ned i lønn. 

Pearce skriver at ledelsen og apparatet i Liverpool ikke vil kritisere Karius for avgjørelsen ettersom han fremdeles er under kontrakt.

I Berlin

De siste ukene har Karius fått tillatelse av klubben til å være i Berlin for å trene opp skulderen igjen etter en skade som plaget han i sesongoppkjøringen. 

Når han er tilbake på Merseyside blir han fulgt opp av keepertrener John Achterberg. Det skal enormt mye til at Karius får spille i Liverpool-drakt igjen, og det vet 28-åringen selv, men ifølge Pearce er det ikke noe i veien med innstillingen til keeperen.

«Støtteapparatet snakker varmt om innstillingen og arbeidsinnsatsen han viste på treningsleiren i Østerrike i juli», skriver Pearce.