Får sin Champions League-debut på Anfield

AC Milan-trener Stefano Pioli ser frem til å skrive sin egen Champions League-historie.

14. sep 2021 kl 22.35Einar Kvande

AC Milan-trener Stefano Pioli og midtstopper Simon Kjær møtte pressen på Milanello før avreise til Liverpool tidligere i dag. AC Milan-fansen har ventet i sju år på comebacket i Champions League, og nå får de dette comebacket på ikoniske Anfield. 

– Alle kan se hvor mye vi har vokst som lag det siste året. Starten på denne sesongen viser at dette er et lag som vet hvordan de skal spille. Nivået er høyere nå. Det er hva vi ønsket, og nå har vi sjansen til å vise at vi kan måle oss med de beste, innledet Pioli pressekonferansen.

Milan-treneren bekreftet at Zlatan har en hevelse. Svensken forsøkte å trene tirsdag morgen, men manageren konkluderte med at det ikke er vits å ta noen risiko med ham på dette stadiet av sesongen.

PÅ PLASS PÅ ANFIELD: AC Milan-troppen er ankommet Liverpool.

PÅ PLASS PÅ ANFIELD: AC Milan-troppen er ankommet Liverpool.

– Jeg tror vi vil ha han tilbake start. Skader er en del av fotballen. Nå må jeg velge mellom Ante (Rebic) og Olivier (Giroud) på topp. 

– Giroud kan ikke spille en hel kamp. Han har vært ute i to uker. Men han gjør det bra, og er tilgjengelig. Ante er i strålende form. Jeg er sikker på at de begge vil være klare for denne kampen. 

Skal forsøke å stå mot Liverpools intense press

Kampen blir Piolis Champions League-debut som manager.

– Mange av oss har aldri spilt i Champions League. Men vi vet hva vi skal gjøre, og hvordan vi skal spille mot et veldig sterkt lag. Vi har forberedt oss godt til denne kampen. Det er ingen lette kamper i denne gruppen. Våre motstandere er alle veldig gode, og har spilt i Champions League en stund. Dette er en sjanse for oss til å skrive vår egen historie. Vi har stor tro på oss selv.

– Vi må være intelligente ute på banen, og forstå hvor rommene er. Liverpool vil forsøke å presse oss. De vil ikke legge seg bakpå og vente. Vi må stå mot deres høye press gjennom godt spill når vi spiller oss ut bakfra eller ved å slå langt.

Kjær er klar over styrkene til Liverpool

Simon Kjær var spilleren AC Milan stilte med på pressekonferansen.

– Vi møter et veldig sterkt Liverpool-lag, men vi har hatt en rivende utvikling, både fysisk og mentalt. Det blir tøft i morgen, men vi må reise dit og spille på vår måte.

– Når du spiller i Champions League møter du de beste, så det blir tøft. Men vi har sjansen til å utvikle oss ytterligere, og det er bra. Vi går til kampen med hodet høyt hevet, for vi vet hva vi må gjøre. Vi skal ha det artig, nyte det, og så får vi se hvordan det går, sa dansken.