– Den tøffeste gruppen vi har hatt

Jürgen Klopp gleder seg til å ta fatt på en ny Champions League-sesong.

14. sep 2021 kl 15.02Jens Bessesen

«Vanskelig», sa Jürgen Klopp på tirsdagens pressekonferanse da han delte sine tanker om Liverpools Champions League-gruppe. Onsdag starter gruppespillet for de røde, når AC Milan kommer til Anfield for første gang.

– Da vi så trekningen sa vi at det var en flott gruppe, men vi vet den er tøff. Atletico vet vi hva står for, og Porto er alltid i toppen i Portugal. AC Milan har en stor historie og er på sitt beste på lang tid, sa Klopp til pressen.

– Dette er den tøffeste gruppen vi har hatt siden jeg kom til Liverpool. I 2013 med Dortmund hadde vi Manchester City, Real Madrid og Ajax. Det var også en toppgruppe, sa han.

Alisson klar for å kjempe 

Han var likevel klar på at det er her Liverpool ønsker å være. Det var også Alisson Becker, spilleren som ble valgt ut til å bli med på tirsdagens pressekonferanse. Alisson ble spurt om det var godt å komme i gang med Champions League etter at hans berømte hodestøt mot West Bromwich var viktig for å sikre topp fire. 

– Etter målet sa jeg at nå ble det enda viktigere at vi kvalifiserte oss. Men det handler ikke bare om målet. Det var hele laget som la grunnlaget gjennom en vanskelig sesong, sa Alisson, som var klar på at han og medspillerne er sultne på suksess igjen i Champions League drøyt to år etter triumfen i Madrid.

– Vi vil prøve hardt for å klare det igjen. Det blir en tøff start mot AC Milan, men vi har våre mål. Først er det å gå videre til neste fase i turneringen, men det største målet er å vinne, sa Alisson.

Ekte Champions League

Klopp tror spenningen vil vare helt til siste slutt i den vanskelige gruppen gruppen. 

– Det som kommer til å skje er at to veldig gode lag vil ryke ut, og Europa League vil få et veldig godt lag, sa han. 

– Jeg skjønner aldri at folk foreslår endringer i Champions League. Jeg liker den som den er. Denne gruppen viser at det ikke er kamper ingen vil se. Denne gruppen kommer til å bli avgjort helt til slutt. Det betyr at vi må være på tå hev, sa Klopp. 

Det er åpenbart at manageren gleder seg til en ny Europa-aften på Anfield.

– Vi har jobbet hardt for å være en del av dette. Det er lenge siden vi har hatt hjemmekamp i Champions League. Nå kan vi oppleve atmosfæren igjen. Vi har snakket mye om kvelder på Anfield, og jeg kan ikke vente, sa Klopp.