Liverpool kan bli tvunget til å gi fra seg hjemmebanefordelen i Champions League

De røde kan måtte spille begge kampene mot Atletico Madrid og AC Milan på motstanderlagets bane.

1. sep 2021 kl 15.06Einar Kvande

Liverpool og andre Premier League-lag kan bli tvunget til å gi fra seg hjemmebanefordelen i høstens gruppespillkamper i Champions League på grunn av uvaksinerte spillere. Det melder nettstedet i.

UEFA introduserte spesielle koronaregler tirsdag, der hjemmelaget må sørge for at deres regjering godtar unntak fra landets koronaregler, slik at det ikke blir noen restriksjoner for motstanderne som kommer på besøk. Dersom de ikke klarer å gjøre dette, vil hjemmelaget tape kampen dersom de ikke arrangerer den på nøytral bane i et land uten koronarestriksjoner eller går med på at kampen spilles på motstanderlagets bane.

Dersom kamper blir snudd av en slik grunn, og spilles på bortelagets bane, håper UEFA at klubbene går med på å snu også den andre kampen dersom man på det tidspunkt har fått unntak fra koronareglene.

Dermed ligger det an til at det blir flere oppgjør i Champions League denne høsten der begge kampene blir spilt på det ene lagets bane.

I den spesielle regelen fra UEFA heter det at klubbene, etter godkjennelse av UEFA, kan bli enige om å snu kamper eller benytte en nøytral bane i en UEFA-nasjon, der det ikke er noen koronarestriksjoner.

Mange spillere vil ikke vaksinere seg

I Premier League har flere klubber slitt med å få sine spillere til å vaksinere seg.

Koronareglene i Storbritannia er slik at personer som kommer til landet fra land på den gule listen, som ikke er fullvaksinert, må i karantene i ti dager. De som er fullvaksinert slipper karantene. Italia, Spania og Frankrike er på den gule listen til Storbritannia.

I Italia er reglene slik at de som er fullvaksinert slipper karantene, mens de som er uvaksinerte må i karantene i fem dager.

Liverpool er som kjent i gruppe med Atletico Madrid fra Spania og AC Milan fra Italia. De røde risikerer dermed i verste fall å måtte spille begge kampene mot Atletico i Spania og begge kampene mot AC Milan i Italia. 

Manchester City vil ha samme problem i forhold til matchene mot Paris Saint-Germain, Manchester United kan slite med å få arrangert kampene mot Villarreal og Atalanta på Old Trafford, mens Chelsea har italienske Juventus i sin gruppe.