Liverpool får ikke fulltallig Premier League-tropp

Anfield-klubben får ikke en Premier League-tropp med 25 spillere etter spilleravgangene på deadline-dagen.

1. sep 2021 kl 14.10Einar Kvande

Liverpool Echo påpeker at Liverpool FC ikke får stilt med en fulltallig Premier League-tropp bestående av 25 spillere i første halvdel av denne sesongen, etter utlånene klubben ga grønt lys til like før transfervinduet stengte.

Ibrahima Konate ble Jürgen Klopps eneste spillerkjøp i sommer, mens trioen Jordan Henderson, Nathaniel Phillips og Rhys Williams alle signerte nye langtidskontrakter like før transfervinduet stengte.

Williams ble lånt ut til Swansea for resten av sesongen, mens Sheyi Ojo, Jake Cain og Luis Longstaff også ble lånt ut til henholdsvis Millwall, Newport og skotske Queens Park.

Echo opplyser at det er utlånet av Ojo som nå gjør det umulig for Liverpool å stille med en full Premier League-tropp på 25 spillere, da klubben etter dette utlånet bare sitter igjen med sju hjemmeavlede spillere over 21 år, fordi Ben Davies og Ben Woodburn også ble lånt ut tidligere i dette overgangsvinduet.

Maks 17 utlendinger

Premier League-klubbene kan ikke inkludere mer enn 17 utenlandske spillere i sine 25-mannstropper, mens åtte plasser er satt av til hjemmeavlede spillere.

En hjemmeavlet spiller er en spiller som uavhengig av nasjonalitet eller alder har vært registrert hos en klubb tilhørende det engelske fotballforbundet eller det walisiske fotballforbundet i en periode på tre sesonger, eller 36 måneder, før vedkommende fyller 21 år. 

Men selv om Liverpool bare har sju slike spillere, så kan Jürgen Klopp fritt stille med så mange U21-spillere, spillere født 1. januar 2000 eller senere, som han vil. Disse trenger ikke å registreres i 25-mannstroppene.

Curtis Jones, Neco Williams og Harvey Elliott er tre slike spillere som ikke trenger å registreres, men som likevel kan spille før førstelaget. Det gjelder også andre spillere, som ligger i vannskorpa til førstelaget, som Kaide Gordon, Billy Koumetio og Conor Bradley.

Premier League-tropp med 23 spillere?

Liverpool har full kvote med utenlandske spillere etter at Divock Origi og Loris Karius ikke skiftet beite før transferdeadline. 

Dermed har Klopp frem til januar muligheten til å stille med en Premier League-tropp på 24 spillere, inkludert fire keepere, dersom Liverpool ønsker å registrere Karius. Tyskeren har antagelig ingen fremtid i klubben, og kontrakten hans løper ut etter denne sesongen. Han har ikke spilt for Liverpool siden Champions League-finalen i 2018.

Liverpool har muligheten til å la enda en plass stå åpen, da det er lite sannsylig at Karius vil bli inkludert i en kamptropp denne sesongen. I så fall vil Klopp måtte nøye seg med en 23-mannstropp i Premier League ut dette kalenderåret.