Slipper flere turer til Budapest

Fotballspillere får unntak fra karantenereglene.

14. sep 2021 kl 08.33Jens Bessesen

Hjemmebanefordelen var ikke særlig stor da tribunene var tomme som følge av pandemien forrige sesong, og enda mindre ble fordelen da en rekke lag måtte spille sine «hjemmekamper» utenfor landegrensene. 

Vi så det for eksempel da Liverpool og RB Leipzig spilte mot hverandre i åttendedelsfinalen i Champions League. Da ble begge oppgjørene spilt på Puskas Arena i Budapest. 

Flere engelske lag ble tvunget til å spille kamper utenfor landegrensene som følge av karanteneregler. Men nå ser det ut til å bli en høst uten at kamper må bli flyttet i Champions League.

Unntak

Vi husker godt dramaet med brasilianerne forrige uke, og at de ikke ville sluppet unna en tidagers karantene dersom de hadde reist fra Brasil til England. Nå har imidlertid den engelske regjeringen gitt toppidrettsutøvere unntak fra karantene.

Unntaket gjelder fra tirsdag kveld, når Champions League sparkes i gang. 

England kan selvsagt ikke garantere at andre land legger seg på samme linje, men for øyeblikket ser det ut til at alle kamper skal gå der de i utgangspunktet er satt opp. Ettersom England ligger høyt på de fleste koronastatistikker for øyeblikket, virker det nå mer sannsynlig at andre land vil vurdere strengere karanteneregler - uten at det har vært noen signaler om det foreløpig.

UEFA ga nylig også grønt lys for å slippe inn bortesupportere på kamper i sine turneringer. Liverpool åpner sin Champions League-sesong hjemme mot AC Milan onsdag kveld.

Lettelser for landslagsspillere

Det kan også bli en permanent løsning på det nevnte kaoset rundt landslagsspillerne og rødlistede land. Ifølge The Telegraph ligger det an til at regjeringen vil gi landslagsspillere unntak fra karantenereglene før oktober-samlingen går i gang.

Idrettsminister Oliver Dowden har signalisert at regjeringen vil se på en løsning som kan gi spillerne fritak samtidig som det ikke fører til økt smittefare i samfunnet. 

Jürgen Klopp var i forrige uke veldig klar på at smittevern i fotballen så langt har fungert bra, og at smitte blant spillere aldri har ført til noen økning i resten av samfunnet.