Har trent på å håndtere denne type skader

Ankelskader av den typen Harvey Elliott fikk er sjeldne, men Liverpools medisinske stab er godt trent på å håndtere dem.

13. sep 2021 kl 23.26Einar Kvande

Fysioterapeut Chris Morgan og klubblege Jim Moxon var de første som var fremme ved Harvey Elliott da han fikk ankelen ut av ledd i kampen mot Leeds på Elland Road, og duoen sørget for å få ankelen raskt tilbake på plass.

Det var i det 58. minutt at Leeds sin midtstopper Pascal Struijk taklet Liverpools talentfulle tenåring, slik at han fikk skrekkskaden.

– Heldigvis er dette sjeldne skader, men vi har trent på dette under kurs i regi av fotballforbundet, og disse kursene kommer virkleig til nytte når slikt som dette skjer. Det er også betryggende at vi har førstehjelpspersonell tilstede når slike skader oppstår, siteres Morgan av Mirror.

Fysioterapeuten takker også for hjelpen Liverpools medisinske stab fikk av sine kolleger i Leeds.

– Takk til våre venner og kolleger fra det medisinske teamet til Leeds United, som hjalp oss med å behande Harvey ute på banen. Rob Price og hans stab behandlet ham som om det var en av deres egne spillere, slår Morgan fast.

Med tanke på rehabiliteringstiden kan den raske reaksjonen til Morgan og Moxon ha vært svært viktig for Elliott.

Liverpool-spilleren vil bli operert senere i uken, kanskje allerede i morgen, og etter operasjonen vil Liverpool FC trolig antyde hvor lang tid rehabiliteringen vil ta. Everton-spilleren Andre Gomes var tilbake i trening etter rekordkjappe 86 dager etter en tilsvarende skade, men mer normal rehabiliteringstid er rundt et halvt år.