Elliott mener at Struijk burde ha sluppet rødt kort

Selv om han ble stygt kvestet av Pascal Struijk, bærer ikke Harvey Elliott nag til Leeds-spilleren.

13. sep 2021 kl 18.20Einar Kvande

Harvey Elliott mener at Pascal Struijk ikke burde ha blitt utvist for taklingen som gjorde at Liverpool-spilleren fikk ankelen ut av ledd. 

Elliott fikk behandling ute på banen i flere minutter, før han ble fraktet til Leeds General Infirmary under oppsyn av klubblege Jim Moxon. Der ble han undersøkt, før han ble utskrevet klokken 21.00 lokal tid søndag kveld.

Elliott vil nå opereres i løpet av denne uken, og sannsynligvis tirsdag ifølge The Athletic.

I ettermiddag ble et sitat fra Struijk postet på en Instagram-konto, der Leeds-spilleren ba Elliott om unnskyldning. Elliott har nå kommentert innlegget.

– Dette var ikke hans feil på noen måte! Det skulle ikke ha vært rødt kort heller. Det var bare et kjipt uhell, men slike ting skjer i fotball, lød responsen fra Liverpool-spilleren.

Støttemeldinger fra en hel fotballverden

Tidligere i dag skrev Elliott på Instagram at han var langt nede over det som skjedde i Leeds, men at han var overveldet over alle de fine meldingene og støtten han hadde fått fra en hel fotballverden. 

– Takk til alle som sendte meldinger til meg og min familie. Det betyr så mye for oss. Jeg vil også rette en stor takk til alle på Elland Road for støtten de meg umiddelbart etter at det skjedde. 

– Jeg er nå fullt fokusert på rehabiliteringen, og vil gjøre alt for å komme tilbake så raskt som mulig. Jeg vet jeg har et utrolig nettverk i ryggen i Liverpool, og sammen skal vi komme gjennom dette.

– Til alle Liverpool-fans vil jeg si at deres støtte betyr alt for meg. Jeg er en av dere, og jeg gleder meg til å komme tilbake sterkere og i bedre form enn noen gang, for å hjelpe laget i fremtiden.

The Athletic forstår det slik at Struijk fikk direkte rødt kort for farefullt spill og på grunn av kraften bak taklingen. Dommer Craig Pawson fikk hjelp av fjerdedommer Andy Madley til å komme til den konklusjonen. Madley var nærmere situasjonen. Avgjørelsen ble bekreftet etter at dommeren hadde forhørt seg med VAR, ifølge The Athletic.