Karius jakter ny klubb i januar

Loris Karius sitt mål er å finne seg en klubb der han får tillit som førstekeeper.

30. sep 2021 kl 22.17Jens Bessesen

Loris Karius var å finne på Liverpools lagbilde for 2021/22-sesongen, men det blir nok det nærmeste han kommer noen minutter for førstelaget denne sesongen. De aller fleste hadde forventet at målvakten skulle finne seg en ny klubb i løpet av sommeren, men tyskeren ble værende på Anfield etter forrige sesongs mislykkede låneopphold i Union Berlin. 

– Det var noen klubber som kom inn i bildet, men det gikk aldri noe videre av forskjellige grunner, sier Karius til tyske Bild. Intervjuet er gjengitt av Daily Mail

Tidligere i september kom det frem at sveitsiske Basel la inn bud på Karius i sommer, men at de ikke kom til enighet om de personlige betingelsene. 

Har vært i Berlin

Karius har tilbrakt sesongstarten i Berlin for å trene seg opp etter en skulderskade han pådro seg i sesongoppkjøringen. Snart vil han være tilbake på Liverpools treningsanlegg i Kirkby. 

– Jeg har vært ute i seks uker og jeg vil prøve å bli med på trening igjen etter landslagspausen for å komme tilbake i toppform, sier han.

28-åringen skal ha imponert støtteapparatet ved keepertrener John Achterberg i spissen i sommer. Karius vet nok at han etter all sannsynlighet aldri kommer til å spille for Liverpool igjen, men treningsviljen og innstillingen har det ikke vært noe i veien med. 

– Vi får se hva som skjer i vinter. Målet mitt er å stå i mål hver uke. Så får vi se hvor det blir, sier han.

Får skryt av Achterberg

Daily Mail har også sitert et intervju med keepertrener Achterberg om situasjonen til Karius, som ikke har spilt en offisiell kamp for Liverpool siden den famøse Champions League-finalen i 2018. 

– Karius gjorde en feil i finalen mot Real Madrid? Du vinner sammen og du taper sammen. Det kan være avgjørende for en karriere, men jeg har ikke et eneste negativt ord å si om han, sier Achterberg ifølge avisen. 

Karius har totalt spilt 49 kamper for Liverpool og holdt nullen 22 ganger. Kontrakten hans går ut sommeren 2022.