Klopp har snakket om Newcastle-oppkjøpet – og han er ikke fan– Det blir som superligaen – for én klubb

Jürgen Klopp er skeptisk til salget av Newcastle til Saudi-Arabia av flere grunner.

15. okt 2021 kl 11.02Arild Skjæveland

I denne landslagspausen har det skjedd mye. Mike Ashley har solgt Newcastle United til Saudi-Arabias statlige investeringsfond – og med det må en regne med at det kommer en ny stor konkurrent i toppen av Premier League og Champions League i årene som kommer.

Det er også svært kontroversielt, på grunn av regimet i Saudi-Arabia, der dette ser ut til å bli et nytt tilfelle av «sportswashing» – som vi har sett med Paris Saint-Germain og Manchester City.

Jürgen Klopp er, ikke overraskende, svært skeptisk til at det har blitt gjennomført.

– Jeg vil ikke blande meg, og det er ikke min business. Det ikke ulike meninger om de åpenbare menneskerettighetsproblemene i Saudi-Arabia. Det er ikke et spørsmål – men hvordan kunne det da skje og bli tillatt til tross for så mange bekymringer? Jeg kan ikke vurdere det, det må noen andre gjøre, sier han til Sky Deutschland. Sitatene er oversatt av Sport Witness.

Klopp kommer trolig til å bli spurt om den samme saken på pressekonferansen før Watford-kampen.

– Det blir som superligaen – for én klubb

Klopp mener at dette gjør at det blir nok en statlig eid «superklubb».

– Dersom vi bare snakker om fotballen, så vil de selvsagt komme til å bli en supermakt. Dette er den tredje klubben i fotballverden som jeg vet at eies av et land, og de tilhører den rikeste familien på planeten, sier han videre.

– Mulighetene det åpner er enorme. Med superligaen var hele verden, med rette, opprørt over det. Dette er omtrent som superligaen nå – bare for én klubb. Så er Newcastle garantert å spille en dominerende rolle i fotballverden for de neste 20-30 åren.

– Du kan ødelegge mye med penger, men på lang sikt er det for mange flinke folk i fotballen, og Newcastle vil finne dem også. Det er slik det er nå. Det var ikke mitt valg, og vi må bare leve med det. Det finnes ingen annen måte å gjøre det på, men siden ingen har sagt noe, så er det fint – jeg er egentlig ikke klar for å dele min mening ennå, om jeg synes det er bra eller dårlig. Dette er bekymringer som alle har, for jeg er ikke alene, og resten ble bestemt av andre, sier han.