Vi fulgte pressekonferansen med van Dijk og Klopp– Jeg respekterer alt de gjør, men liker det ikke så godt. Jeg foretrekker en annen type fotball

Jürgen Klopp og van Dijk møtte pressen før tirsdagens storkamp mot Atletico Madrid.

18. okt 2021 kl 14.34Arild Skjæveland

De røde skal tirsdag til Madrid, for det som på papiret er den tøffeste gruppespillskampen i Champions League. De røde har startet strålende så langt i årets turnering, og vil langt på vei sikre avansementet dersom de får et godt resultat i Spania.

Vi fulgte pressekonferansen i denne artikkelen. Du kan selv se den i videovinduet øverst.

Atletico Madrid - Liverpool spilles tirsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.

Klart for ny pressekonferanse

Velkommen til dekning av en ny pressekonferanse med Jürgen Klopp.

Vi forventer at det kommer en oppdatering på skadesituasjonen, med Curtis Jones som var tilbake i trening i dag, og hvordan det ligger an for Thiago Alcantara.

Ellers forventer vi at manageren blir spurt om brasilianerne, og fantastiske Mo Salah.

Pressekonferansen starter kl. 15.00. Foreløpig er det ikke offentliggjort hvilken spiller som skal snakke.

Først ut er Virgil van Dijk

Første spørsmål er om Mo Salah.

– Han gjør det ganske bra for øyeblikket, så la oss si det på den måten. Han er en utrolig fotballspiller.

– Han har konstant vist det over de siste sesongene, og tallene taler for seg. Vi er veldig, veldig glad for at han er i den formen han er i. Han er helt klart der oppe.

– Alle har sin mening. Som spillere vet vi alle at vi den ene uken kan bli snakket om som best i verden, før folk prøver å snakke deg ned den neste uken. Vi er bare veldig glad for det han gjør.

– Vi vet om kvalitetene hans og problemene han kan gi motstanderne. 

Om sin egen form

– Jeg er fortsatt på vei. Alle har sin mening, og jeg vet at det er mange som ser mot meg og om jeg vil være tilbake til der jeg var.

– Alt jeg kan gjøre er å gjøre mitt beste i hver kamp, og det er det jeg gjør. Alle vet hvor vanskelig det er å komme tilbake etter en kneskade. Det er ikke så mange som er tilbake til sitt aller beste etter en kneskade, og det er ett år i dag.

– Jeg tenker ikke så mye på hva folk sier, jeg spiller for supporterne, klubben og landet mitt, og det jeg kan gjøre er å spille kamper og komme tilbake til normalen. Så langt har det gått riktig vei og jeg føler meg bra. Det er alltid rom for forbedring.

Møte med Atletico

– Vi trenger ikke noe ekstra motivasjon. Vi spiller i Champions League, den mest prestisjetunge cupen i Europa. Vi jobbet hardt for det forrige sesong, guttene jobbet hardt for å sørge for at vi spilte i Champions League.

– Vi vil bare gå ut der, vise kvalitetene våre, og det eneste vi vil bruke fra forrige møte med dem er analyse. Vi trenger ikke ekstra motivasjon, og vet hvor tøft det vil bli.

– Vi må være veldig gode for å få et resultat, og vet hvor tøft det vil bli. En full stadion også. Jeg personlig nyter også hvert sekund av det.

Sesongen så langt

– Resultatene har åpenbart vært positive, og det var alt vi håpet på og prøver på.

– Ser du på kampene våre er det fortsatt områder der vi kan og bør forbedre oss. I morgen må vi være på vårt beste for å få et godt resultat som vi håper på og jobber for. Vi må nyte øyeblikket, men ikke ta noe for gitt. Vi må se fremover og langsiktig.

Nytt spørsmål om Salah og egypterens form

– Vi vet hva han er kapabel til, og han har allerede vist det i en lang periode. Det er bare at ikke alle snakker om det. Tallene snakker for seg selv. Han er en fantastisk spiller.

– Ser du på laget vårt har vi et så godt lag. Ser du på kampen vår mot Watford scorer Sadio sitt 100 mål, og det er noe vi bør snakke mer om. Bobby kommer inn etter en så vanskelig periode, og scorer hattrick.

– Vi har en fantastisk stall, med en flott gruppe spillere som vil gjøre alt for hverandre. Det er tilfredsstillende å se dem skinne. Det hjelper, men alle har en jobb å gjøre, og alle har sitt ansvar. For Mo er det å score mål noe av det.

Ett år siden kneskaden mot Everton

– Det er ett år siden, men jeg er bare glad for at jeg er der jeg er i dag. Jeg spiller på det høyeste nivået igjen, med mye glede. Vi jobber veldig hardt for å få gode resultater, og har fått det.

– Det er mye som kan forbedres, også for meg personlig, men det eneste jeg kan gjøre er å ta det dag for dag. Jeg er ingen robot, og kom tilbake fra en alvorlig kneskade.

– Jeg vet at det er fokus på meg, og kanskje enda mer enn før, men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg min egen største kritiker og vet akkurat når jeg kan gjøre noe bedre, også når det går bra, men slik jeg ser det ønsker jeg bare å forbedre meg og bli så god som jeg kan. Jeg har stor tro på måten jeg ser ting på.

Tar ting gradvis

– Jeg har hatt en lang pre-season og pause. Jeg føler at jeg gradvis forbedrer meg kamp for kamp og trening for trening, men det gjør vi alle som lag.

– Vi har jobbet sammen så lenge nå. Forrige sesong var tøff, og vi jobber for å komme tilbake til vårt beste, og bare kan gå for det. Forhåpentligvis kan vi få en belønning for det mot slutten av sesongen.

Nå er van Dijk ferdig

Vi venter på Jürgen Klopp.

Klopp er på plass

Første spørsmål er om Mo Salah.

– Jeg aner ikke hvordan du vinner Ballon d'Or. Handler det om å være i Champions League og score flest mål kan det være vanskelig, men handler det om prestasjoner over de siste årene har han en sjanse slik jeg ser det, men jeg er ikke helt med på hvordan det fungerer.

– Om han endelig får skryten han fortjener? Internt har han hele tiden fått det, men utenfor, jeg vet ikke det kan dere svare mye bedre på enn oss.

– Etter de to målene han scoret nå sier folk at han kan være den beste spilleren i verden, og det er litt rart for han har scoret slike mål før, og har i flere år prestert på dette nivået.

– Uansett hva positivt dere ønsker å skriver om ham, gjør det – for han fortjener det – men nå handler det om Atletico.

Om Atletico

– Dersom vi vinner begge kampene mot Atletico i denne gruppen er det ganske klart at vi vil gå videre, det har vært klart fra starten vil jeg si, men vi har ikke møtt dem ennå, og tapte begge kampene sist.

– Jeg er en veldig positiv person, men jeg er ikke så positiv og naiv at jeg tror at vi allerede har disse kampene i lommen. Det er et tøft sted å dra. Sist vi spilte der fikk de et tidlig mål. Vi hadde ballen mye, men ikke gode nok sjanser. Vi spilte ikke skikkelig bra.

– Vi lærte mye mellom de to kampene, og den andre kampen var strålende i noen av de vanskeligste omstendighetene jeg har spilt fotball før. Vi spilte en utmerket kamp, men det var den siste på lang lang tid. Vi tapte den, men det var ikke så viktig og føltes ikke så viktig den kvelden.

– Nå er verden på et bedre sted igjen, så forhåpentligvis kan vi bruke de to kampene vi spilte mot dem, selv om de har forandret seg mye siden sist.

Et annet Atletico-lag

– De spiller et annet system, med andre spillere. Vi møter et annerledes lag, men ikke et svakere lag.

– De ble mestere i Spania i fjor, og det er ikke enkelt å få til. Noen av spillerne har vært sammen lenge, så det vet hvordan de vinner kamper, og det vil de prøve på i morgen.

Borteformen

– Jeg har egentlig ikke tenkt på det.

– Det handler om prestasjonene, motstanderne og hvordan kampene har gått. Det er aldri enkelt, og har ikke vært enkelt, men dersom du ikke hadde fortalt meg om det hadde jeg ikke visst det.

– Vi har aldri skilt for mye på hjemme- og bortekamper. Vi trives bedre hjemme fordi vi har vår garderobe, vår stadion, våre folk rundt – og mange av dem – og folk er glade for å se oss igjen. Men vi gjør ikke noen stor forskjell på bortebane.

– Men nå er det Atletico, og det høres ikke så sannsynlig ut å score tre mål. Jeg tror aldri de har sluppet inn tre mål for å være ærlig. Vi ønsker et godt resultat og en god prestasjon, men det er ikke det endelige resultatet vi tenker på nå.

Firmino kan få sin kamp nummer 300

– Bobby har vært enorm for utviklingen vår som lag. Han er en nøkkelspiller, og knytter sammen alle lagdelene.

– Han har vært skadet, har ikke hatt en skikkelig pre-season, og blir så skadet, men er nå tilbake. De tre målene fra helgen vil hjelpe ham. Jeg har aldri vært forsiktig med å skryte av Bobby og hvor viktig han er. Har folk glemt det må en gå tilbake. Jeg har sagt mye pent om Bobby fordi han fortjener det.

– Han er vår falske nier. En veldig, veldig, veldig viktig spiller.

Kritikken av Atletico Madrid

– Jeg sa noe etter den andre kampen. Jeg var sint og skuffet over mye, og når ting gikk galt i verden for det øyeblikket og vi måtte konsentrere oss om fotball i et vanskelig øyeblikk.

– Vi møtte et lag med verdensklassespillere som forsvarte seg med alt de hadde, og derfor sa jeg de tingene jeg sa. 

– Diego Simeone gjør absolutt alt riktig. Han er den regjerende ligamesteren, og har vært i Atletico i lang tid. Han har mange verdensklassespillere, og de slåss med alt de har. Det sier mye om kvaliteten om Diego.

– Jeg kunne ikke respektert dem mer for det de gjør. Om jeg liker det? Ikke så godt. Jeg foretrekker en annen type fotball. Det er meg, og folk foretrekker ulike spillestiler. Ingen må like det, men du må bare ha suksess, og det har de.

– De har endret system, fått nye spillere og spillere tilbake. Det er en vanskelig tid for fotballklubber, og de har gjort en imponerende jobb med signeringer. De har et skikkelig lag, og ser ut til å kunne bli ligamester igjen i La Liga.

– Det jeg sa var på grunn av humøret jeg var for litt over halvannet år siden.

Om å spille uten Virgil forrige sesong

– Alle spillerne våre må spille vår fotball. Jo bedre spillerne blir, jo bedre kan du spille. Jeg forstår spørsmålet om Virgil, som er verdens beste midtstopper, men vi kunne ikke spille slik i fjor da vi savnet ham.

– Vi hadde ikke Joe, Joel eller Ibou heller.

– Virgil ville hjelpe for hvert eneste alg i verden, så takk Gud for at han er her med oss.

Om å gå til krigen mot Atletico

– Det er slik, men det er ikke bare Atletico som er slik. Det er bare at de er de beste på det, med den beste manageren.

– Det er en miks av lidenskapen og innstillingen deres.

– Det er ikke spillestilen jeg vil at laget mitt skal spille, men jeg kunne ikke fått det til. Jeg kunne ikke bedt om det. Det handler ikke om at jeg skal dømme det. Vi skal møte det. 

– Det handler om å vinne fotballkamper. Vi spilte en eksepsjonell kamp hjemme mot Atletico. Vi glemte ikke hvor dårlige vi spilte på bortebane, men jeg tror ikke Atletico glemmer hvor gode vi var hjemme. Vi må være utrolig modige, og dersom vi ikke er det, vil de spise oss opp.

Curtis Jones blir igjen

– Dessverre var Curtis bare med på oppvarmingen.

– Han vil bli igjen her, og forhåpentligvis ta de siste stegene før han er tilbake i full trening. Han var bare med på oppvarming, før han gikk inn og trente individuelt. Vi lar ham bli her, og forhåpentligvis er han klar mot United.

Nye spørsmål om Virgil

– Det handler ikke om individuelle spillere. Dersom vi hele sesongen kunne spilt med Joel Matip og Joe Gomez ville også ting vært helt annerledes, det kan jeg love dere. Disse guttene er også verdensklasse, uansett hva folk sier.

– Han er til stor hjelp, og jeg er så glad for å ha ham tilbake. Det såret oss alle da vi så ham på krykker i bygningen, men problemet vårt var at de andre to også var på krykker samtidig. Det var vårt problem.

– Nå er Virgil tilbake, Joe er tilbake, Joel er tilbake, Ibou er her, og Nat Phillips er her, i utrolig form forresten.

– Har du dine beste spillere på banen er det mer sannsynlig at du spiller god fotball. Vi må sørge for at vi er veldig gode i morgen kveld, for dette er den største utfordringen i europeisk fotball. De liker det imaget, men nå handler det ikke om å like det, men møte det.

Salah og kontraktsforhandlingene

Klopp fikk spørsmål om det blir lettere eller vanskeligere å ordne kontraktsforhandlingene med Salah, etter hans strålende form.

– Pff... Jeg vet ikke. Vi får se.