De andre topplagene legger press på Liverpool

De to tittelkandidatene vant på lørdag.

23. okt 2021 kl 20.32Arild Skjæveland

Liverpool har en tøff oppgave foran seg på søndag, når erkerival Manchester United er motstander på Old Trafford. De røde vant 4-2 her forrige sesong, og tok da et stort steg mot å sikre Champions League-spill.

Den gang var det for tomme tribuner. Denne gang skal kampen spilles for et fullsatt Old Trafford, der 72 000 av dem er veldig lite glad i Liverpool FC.

De røde kommer til kampen i kjempeform, og møter et United-lag som har haltet litt de siste ukene. De fikk en stor opptur på onsdag, da de snudde 0-2 til 3-2 med en sterk andreomgang.

På lørdag ble det spilt seks kamper i Premier League – og to av Liverpools nærmeste utfordrere til ligatittelen gjorde jobben.

Legger press på Liverpool

Chelsea fikk dårlige nyheter mot Malmö i midtuken, da både Romelu Lukaku og Timo Werner måtte ut med skader. Thomas Tuchel sin spissduo vil være ute i noen uker.

Det så ikke ut til å være noe problem i tidligkampen på lørdag. Chelsea spilte en strålende kamp, mot et uhyre svakt Norwich City-lag. Ozan Kabak og co viste hvorfor de ligger der de ligger på tabellen, og slapp inn hele sju mål på Stamford Bridge.

Chelsea - Norwich endte 7-0.

Mason Mount scoret tre, Callum Hudson-Odoi scoret ett, og det gjorde også de to backene Reece James og Ben Chilwell. Seieren gjør at Chelsea nå har 22 poeng – fire mer enn Liverpool, som har søndagens kamp til gode.

Veldig effektive var også Manchester City, som møtte et Brighton som har hatt en meget god sesong så langt. På Amex Stadium gikk alt inn for gjestene fra Manchester den første halvtimen.

Brighton var nummer fire på tabellen, men City var ustoppelige i starten av kampen. Ilkay Gundogan scoret kampens første mål like før kvarteret var spilt. Phil Foden scoret to mål og hadde én målgivende til Riyad Mahrez på overtid. Brighton hevet seg mange hakk i anddreomgangen, men reduseringen fra straffemerket ni minutter før fulltid kom nok litt for sent.

Brighton - Manchester City endte 1-4.

}

Øvrige resultater:

Crystal Palace - Newcastle 1-1
Everton - Watford 2-5
Leeds - Wolves 1-1
Southampton - Burnley 2-2

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.