Mohamed Salah vant månedens Liverpool-spiller for andre gang på rad

Egypteren fortsatte storspillet fra august og ble kåret til månedens Liverpool-spiller i september.

14. okt 2021 kl 22.59Stefan Fosse

Fantastisk spill og seks mål på fem kamper var nok til at Mohamed Salah igjen tok med seg prisen hjem. Det var en fornøyd, men ydmyk egypter som tok imot prisen på treningsfeltet i dag.

– Jeg er glad så lenge laget fortsetter å vinne. Jeg prøver å hjelpe så godt jeg kan med å score mål, slik at laget vinner. Det er det viktigste for meg, sier Salah til LFCTV.

Stolt over rekord

Mohamed Salah scoret tre mål i Champions League og tre mål i Premier League i forrige måned. Et høydepunkt stod fram, men det var ikke i riktig måned.

– Jeg vet ikke, den siste kanskje? (Manchester City), sier Salah før reporteren forteller at det skjedde i oktober.

– Da er det nok Milan-målet, sier en lattermild Salah og fortsetter:

– Det var første gang jeg scoret mot dem i Champions League, og vi lå under 2-1 også, så det var viktig for oss å komme tilbake. 

I løpet av september tok egypteren to rekorder for Liverpool. 100 Premier League-mål, og tidenes raskeste spiller til 100 mål i toppdivisjonen.

– Jeg er selvfølgelig veldig stolt over å ha scoret så mange mål. Alle målene er viktig for meg. Å være den spilleren som har scoret 100 mål raskest for Liverpool er spesielt for meg. Jeg prøver alltid å score mål og hjelpe laget, men denne er spesiell.

ØYEBLIKKET: Mohamed Salah husker Milan-målet best fra september.

ØYEBLIKKET: Mohamed Salah husker Milan-målet best fra september.

Roser Anfield-publikumet

Salah fikk også spørsmål om det fantastiske målet han scoret mot Manchester City. Han roser først og fremst Anfield-publikumet for atmosfæren.

– Jeg synes atmosfæren var veldig bra, og det gjør det mer spesielt, med fansen og Anfield. Vi koste oss i den kampen, første omgang var vi ikke på vårt beste, men vi slo tilbake i andre omgang. Atmosfæren hjalp oss å spille en god kamp, sier prisvinneren.

Salah, og resten av Liverpool-troppen, ligger for øyeblikket i toppen av Premier League. Han håper på å avslutte sesongen med et trofé i hånden.

– Vi må gi vårt beste og alltid prøve å vinne noe. Det tror jeg vi har kvalitetene til. Vi er et topp lag så vi må gi alt vi har. Jeg er sikker på at de andre tenker det samme, at vi fullfører sesongen med å vinne noe.

GLAD I FANSEN: Egypteren setter stor pris på Anfield-publikumet og atmosfæren i kampen mot Manchester City.

GLAD I FANSEN: Egypteren setter stor pris på Anfield-publikumet og atmosfæren i kampen mot Manchester City.

Elsker å møte Watford

Til helgen møter Mohamed Salah et Watford-lag han har veldig gode minner fra tidligere. Hans første Liverpool-mål kom mot Watford, før han seks måneder senere scoret fire mål mot London-klubben. Totalt har det blitt åtte mål på seks kamper.

– Noen ganger tenker jeg på motstanderne jeg møter, men akkurat nå ser jeg fram til at vi har noen dager å forberede oss. Jeg gleder meg veldig til kampen, avslutter Salah i godt humør. 

Watford - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.