Ble den andre siden 2017 som reddet en straffe fra Salah for Liverpool – men det kostet ham dyrt

Mike Maignan pådro seg en håndleddsskade i Champions League-kampen på Anfield.

14. okt 2021 kl 19.42Stefan Fosse

Milans nyinnkjøpte keeper, Mike Maignan, reddet straffesparket til Mohamed Salah i 3-2 kampen på Anfield. Det var første gang, på snart fire år, at egypteren har sett en av hans straffer bli reddet.

I situasjonen skadet franskmannen håndleddet sitt, men fullførte kampen. Nå blir det en stund til neste gang franskmannen står mellom stengene, for han måtte dessverre operere skaden.

VANT DUELLEN: Maignan reddet straffesparket til Salah, men endte opp med en langvarig skade.

VANT DUELLEN: Maignan reddet straffesparket til Salah, men endte opp med en langvarig skade.

Kan miste Liverpool-kampen

Etter Gianluigi Donnarummas overgang til Paris Saint-Germain og den mer ukjent Maignan inn var Milan-fansen usikre på hva de kunne forvente av den franske keeperen. Etter en fantastisk sesongstart, både i hjemlig liga og Champions League, må Milan igjen ha en ny mann inn mellom stengene. Det er dårlig nytt for manager Stefano Pioli.

Maignan hadde en flott kamp på Anfield, men blir trolig ikke å se når Liverpool gjester San Siro i desember. I følge sofascore.com hadde 26-åringen seks redninger, blant annet det skjebnesvangre straffesparket til Salah. 

Mot Liverpool satt rumenske Cipran Tatarusanu på benken for det italienske laget. Han blir mest sannsynlig keeperen Salah og co møter på San Siro i desember, om Maignan ikke er tilbake innen den tid. Milan holder på å hente 38 år gamle Antonio Mirante på en gratisovergang, men han kan ikke spille Champions League-fotball før tidligst i januar.

Tilhører sjeldenhetene

Mohamed Salahs straffebom mot Milan er ikke vanlig kost for egypteren. Ifølge nettstedet Transfermarkt er det kantens første straffebom for Liverpool siden 2017, da han bommet mot Jonas Lössl reddet for Huddersfield. Det var tilfeldigvis hans første straffe for klubben.

I løpet av snaue fire sesonger på Anfield har Salah scoret på 17 straffer, og bare bommet på to. Det er en scoringsprosent på 89%, og godt over snittet i de største ligaene, så det er ingen tvil om at 29-åringen er en fantastisk straffeskytter.