– Dette var spektakulært - jeg elsker Champions League-kvelder på Anfield!

Jürgen Klopp var full av adrenalin da han ble intervjuet etter kampen.

15. sep 2021 kl 23.55Einar Kvande

– Vi spilte en fotball som jeg ønsker å se i stunder som dette. Vi begynner å bli erfarne i denne turneringen. Jeg synes vi spilte en helt utrolig kamp, med alle endringene vi gjorde, sa Jürgen Klopp til BT Sport etter kampen.

Liverpool har nå vunnet åpningskampen på hjemmebane i sju av sine siste åtte Champions League-sesonger.

– Dette var spektakulært - jeg elsker Champions League-kvelder på Anfield!

Liverpool-manageren benyttet også anledningen til å rose Divock Origi.

– Han spilte en super kamp. Folk glemmer hvor god han er. Det er bare vanskelig å spille seg inn på dette laget. Han er en sensasjonell spiss, som gjorde det veldig bra.

– I sommervinduet trodde vi alle at det ville komme et skikkelig bud på ham, men folk ser tydeligvis ikke nok fotball!

Robbo innrømmer at det var tungt å ligge under til pause

Venstreback Andy Robertson mener Liverpool og AC Milan leverte en underholdende kamp for den nøytrale tilskuer.

– Dette var trolig morsomt for de som var nøytrale. Fansen elsket det da vi ledet! Vi var litt sløve som slapp dem tilbake i kampen. Vi forsøkte å komme ut i andre omgang å gjøre det samme som vi gjorde den første halvtimen. Jeg tror vi klarte det, uttalte Robbo til BT Sport etter matchen.

Og for et skudd av Hendo!

– Det var tungt å få de to baklengsmålene rett før pause, men vi klarte å legge det bak oss. Det var en god og fortjent seier.

– Vi lot dem komme tilbake i kampen, og vi gikk til pause og undret oss på hvordan vi kunne la dette skje. Det var viktig å starte andre omgang godt, og glemme de ti siste minuttene før pause. Vi klarte å gjøre det vi gjorde den første halvtimen.

– Det var egentlig ikke så mye å rette på. Det var de ti siste minuttene hvor vi ga dem for mye rom på midtbanen. De fant rommene mellom våre lagdeler, noe som alltid er farlig. Spesielt når vingene begynner å skjære innover. Så snart vi fikk tettet hullene fikk de ikke rom å spille i lenger.

– I denne turneringen møter du gode lag. Vi må være smartere enn dette. Det var tungt at de snudde kampen, men vi klarte å komme tilbake i andre omgang, spille vår egen fotball og nyte det igjen.

Hendo håper å bidra med flere mål

Matchvinner Jordan Henderson var også godt fornøyd.

– Det var en god kamp. En skikkelig berg- og dalbane, hvor vi presterte på veldig høyt nivå. Det er lenge siden vi hadde fans på tribunene i Champions League, og det var veldig fint å ha dem tilbake. 

– Totalt sett er jeg veldig godt fornøyd. Vi må bare lære av den perioden på 10-15 minutter hvor vi slapp inn to mål og mistet kontrollen.

Om vinnermålet hadde han følgende å si:

– Det er en stund siden sist. Dersom jeg skal spille lengre frem på banen må jeg bidra med noen mål!