Terminlisten gjør kveldens kamp ekstra viktig

Liverpool trenger en god start på gruppespillet i Champions League.

15. sep 2021 kl 14.31Jens Bessesen

En god start på gruppespillet er alltid viktig i Champions League. Taper man første kamp er man allerede på etterskudd, og for Liverpool kan det denne høsten bli spesielt viktig å få med seg tre poeng fra den første kampen hjemme mot AC Milan onsdag kveld. 

Etter kveldens kamp venter nemlig to bortekamper, først mot Porto og deretter mot Atletico Madrid, før man er halvveis i gruppespillet. Skulle Liverpool tape poeng mot AC Milan vil Jürgen Klopps lag ha mye press på seg før to bortekamper - og spesielt den mot Atletico 19. oktober. 

Etter at gruppespillet har nådd halvveis snur terminlisten. Det vil si at det blir to kamper på rad mot Atletico Madrid. Gruppespillet skal avsluttes med bortekamp mot AC Milan - også den kan vise seg å bli avgjørende i den tøffe gruppen. 

Liverpools kamper i Champions League-gruppespillet: 

15.9 AC Milan (h)
28.9 Porto (b)
19.10 Atletico Madrid (b)
3.11 Atletico Madrid (h)
24.11 Porto (h)
7.12 AC Milan (b)

Best når de er i trøbbel

Liverpool har ikke for vane å gjøre det lett for seg selv i gruppespillet - spesielt ikke de sesongene de har gått hele veien til triumf i finalen. Vi husker alle Steven Gerrards drømmetreff mot Olympiakos som sendte Liverpool videre i 2004/05-sesongen. 

Et liknende øyeblikk kom da Alisson gjorde en feberredning like før slutt mot Napoli i 2018/19-sesongen.

Årets gruppe er av det tøffe slaget, og vi ser ikke bort fra at det kan bli et nytt slikt øyeblikk som må til for at Liverpool skal ta seg til åttendedelsfinalen.

– Dette er den tøffeste gruppen vi har hatt siden jeg kom til Liverpool, sa Jürgen Klopp på gårsdagens pressekonferanse. 

Det er åpenbart at manageren gleder seg til en ny Europa-aften på Anfield.

– Vi har jobbet hardt for å være en del av dette. Det er lenge siden vi har hatt hjemmekamp i Champions League. Nå kan vi oppleve atmosfæren igjen. Vi har snakket mye om kvelder på Anfield, og jeg kan ikke vente, sa Klopp.