Slik forklarte Klopp endringene i lagoppstillingen

Det var antagelig få som på forhånd hadde sett for seg at Joe Gomez og Divock Origi skulle starte kveldens kamp mot AC Milan.

15. sep 2021 kl 19.58Einar Kvande

Joe Gomez starter sin første kamp for sesongen i Liverpools Champions League-oppgjør mot AC Milan på Anfield.

Dette er faktisk første gangen midtstopperen er i en startoppstilling siden november 2020, altså er det første gangen han starter en kamp siden den stygge kneskaden han fikk den gangen.

Gomez er en av fire endringer på laget i forhold til mannskapet som startet mot Leeds på Elland Road i helgen. Jordan Henderson, Naby Keita og Divock Origi er de tre andre som kommer inn på laget.

Virgil van Dijk, Thiago Alcantara og Sadio Mané er alle, meget overraskende, henvist til innbytterbenken. Harvey Elliott er selvsagt heller ikke med, etter den stygge ankelskaden han fikk i kampen på Elland Road.

Liverpools lag mot AC Milan: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Robertson, Fabinho, Henderson, Keita, Jota, Salah, Origi

Reserver: Adrian, Kelleher, Van Dijk, Konate, Thiago, Milner, Mane, Tsimikas, Phillips, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino.

Klopps forklaring på den overraskende startelleveren

– Virgil kunne ha spilt. Jeg måtte tvinge meg selv til å være veldig fornuftig. Slik er det. Vi har mange kamper på kort tid nå, sa Liverpool-manageren til BT Sport.

– Dette var ikke akkurat hva Virgil ønsket, og det er ikke eksakt hva jeg ønsket heller, men jeg måtte gjøre det likevel.

– På topp trenger vi hurtighet, og vi må bruke hele troppen.

– Dette har ikke noe med manglende respekt for AC Milan å gjøre. Det handler om å benytte friske bein, og på en måte overraske motstanderen litt.