God start på UEFA Youth League

Liverpool-juniorene sikret seg tre poeng i sin første kamp i årets UEFA Youth League, da AC Milan ble slått 1-0 på akademiet i Kirkby.

15. sep 2021 kl 16.21Einar Kvande

Max Woltmans scoring tidlig i første omgang ble kampens eneste, men like viktig var bidraget til keeper Harvey Davies, som hadde en meget god dag mellom stengene.

Woltman var på farten allerede i åpningsminuttene, og sørget for at Milans keeper måtte i aksjon. Og etter åtte minutter lå ballen i nota, etter godt forarbeid på venstreflanken av Owen Beck. Den walisiske sidebacken vant ballen tilbake høyt i banen, og la så ballen tilbake til en umarkert Woltman i feltet. Liverpools nummer 9 tok innlegget på halv-volley, og ballen føk inn i lengste hjørnet.

Begge lag hadde flere gode muiligheter i første omgang, uten at det ble flere mål ut av det. Begge keeperne måtte i aksjon, og Milan hadde også en avslutning i tverrliggeren fra kort hold like før pause.

17 minutter før slutt vartet Davies opp med en ny klasseredning, da han stoppet en heading som så ut til å gå i mål. Han stoppet også et langskudd og returforsøket. De røde sto i mot presset, og kunne innkassere alle de tre poengene.

Liverpools lag: Davies, Bradley, (Bajcetic 90), Chambers, Koumetio, Beck, Morton, Stephenson, Gordon, Balagizi (Corness 86), Woltman, Musialowski (Cannonier 81).

Ubenyttede reserver: Mrozek, Norris, Frauendorf, Clark.