Alt du trenger å vite før Liverpool - AC Milan

Les deg opp før kveldens Champions League-kamp på Anfield.

Champions League er endelig tilbake på Anfield, og for første gang siden mars 2020 blir det et fullsatt stadion som skal heie frem laget i Europas gjeveste turnering.

På motsatt banehalvdel onsdag kveld står selveste AC Milan, og Liverpool trenger en seier for å komme godt i gang med gruppespillet i det som er en tøff gruppe. 

I denne saken har vi samlet alt du trenger å vite før kampen. Bla deg gjennom forhåndsstoffet, og lad opp til kamp!

Hva sier managerne? 

AC Milan er endelig tilbake i Champions League etter flere sesonger utenfor det gode selskap, og for Stefano Pioli blir det debut i turneringen.

– Mange av oss har aldri spilt i Champions League. Men vi vet hva vi skal gjøre, og hvordan vi skal spille mot et veldig sterkt lag. Vi har forberedt oss godt til denne kampen. Det er ingen lette kamper i denne gruppen. Våre motstandere er alle veldig gode, og har spilt i Champions League en stund. Dette er en sjanse for oss til å skrive vår egen historie. Vi har stor tro på oss selv, sier han før kampen.

Pioli er klar over at det ikke blir lett mot et heltent Liverpool. 

– Vi må være intelligente ute på banen, og forstå hvor rommene er. Liverpool vil forsøke å presse oss. De vil ikke legge seg bakpå og vente. Vi må stå mot deres høye press gjennom godt spill når vi spiller oss ut bakfra eller ved å slå langt, sier han.

Samtidig har han tro på sitt eget lags kvaliteter.

– Alle kan se hvor mye vi har vokst som lag det siste året. Starten på denne sesongen viser at dette er et lag som vet hvordan de skal spille. Nivået er høyere nå. Det er hva vi ønsket, og nå har vi sjansen til å vise at vi kan måle oss med de beste, sier Pioli.

Les mer om hva han og midtstopper Simon Kjær har sagt før kampen her og her.

Jürgen Klopp er klar på at Liverpools gruppe er knalltøff, og at de skal få utfordringer allerede fra første stund.

– Da vi så trekningen sa vi at det var en flott gruppe, men vi vet den er tøff. Atletico vet vi hva står for, og Porto er alltid i toppen i Portugal. AC Milan har en stor historie og er på sitt beste på lang tid, sier Klopp.

– Dette er den tøffeste gruppen vi har hatt siden jeg kom til Liverpool. I 2013 med Dortmund hadde vi Manchester City, Real Madrid og Ajax. Det var også en toppgruppe, sier han.

Klopp tror spenningen vil vare helt til siste slutt i den vanskelige gruppen gruppen.

– Det som kommer til å skje er at to veldig gode lag vil ryke ut, og Europa League vil få et veldig godt lag, sa han.

Det er åpenbart at manageren gleder seg til en ny Europa-aften på Anfield.

– Vi har jobbet hardt for å være en del av dette. Det er lenge siden vi har hatt hjemmekamp i Champions League. Nå kan vi oppleve atmosfæren igjen. Vi har snakket mye om kvelder på Anfield, og jeg kan ikke vente, sa Klopp.

Les alt som ble sagt på pressekonferansen i denne saken.

Hvordan har det gått tidligere?

Til å være to lag som har en så rik historie, har de møttes bemerkelsesverdig lite. Utrolig nok har Liverpool og AC Milan kun møttes to ganger tidligere - begge var Champions League-finaler. Dermed får italienerne sin første tur til Anfield noensinne. 

Finalen i 2005 glemmer vi aldri, og vi tåler et gjensyn med den kvelden: 

I finalen to år senere fikk AC Milan sin revansje da de slo Liverpool 2-1 i Athen.

Liverpool møter italiensk motstand for femte sesong på rad i Champions League. Forrige sesong ble det 5-0-seier borte mot Atalanta, og 0-2-tap hjemme. AC Milan kom på plassen foran Atalanta forrige sesong.

Hvordan er skadesituasjonen?

For Liverpools del er det unge stjerneskuddet Harvey Elliott ute i lang tid etter den stygge skaden han fikk mot Leeds. Det finnes fortsatt håp om at han kan spille igjen denne sesongen, men det blir uansett lenge til. Takumi Minamino er tilbake, mens Roberto Firmino og Neco Williams er heller tvilsomme til denne kampen. 

Tirsdag kom nyheten om at Zlatan Ibrahimovic ikke blir klar til kampen på Anfield. Han sliter med en akillesskade. Olivier Giroud er tilbake etter å ha vært ute i isolasjon etter å ha testet positivt Covid-19. 

Hvordan har det gått så langt? 

Liverpool har startet sesongen godt og står med tre seiere og en uavgjort etter fire ligakamper. De røde er á poeng med Manchester United og Chelsea på tabelltoppen. 

AC Milan har spilt tre kamper og har fått en perfekt start på sesongen med seier i alle sammen. I helgen ble det en meget sterk 2-0-seier over Lazio. De er nummer to på tabellen, bak Roma på målforskjell. 

Dette er første kamp i gruppespillet i Champions League. Atletico Madrid og Porto møtes på Wanda Metropolitano i det andre oppgjøret i gruppe B. 

Hvem skal starte?

Lagoppstillingen er ventet å komme mellom 19.30 og 20.00 i kveld, men vi har som vanlig bedt leserne stemme frem laget de ønsker skal starte. 

Denne gangen er spørsmålet om Klopp kommer til å rotere på laget, hvem som kommer inn for Harvey Elliott og om Ibrahima Konate skal få sin Liverpool-debut.

Folkets lag finner du her.

Hva skal du lese på før kampen?

Som vanlig finnes bra med stoff å lese seg opp på her på liverpool.no. 

Vi anbefaler saken om hvordan kjempen AC Milan falt, og hvordan de brukte Liverpool som inspirasjon til å reise seg igjen.

Her kan du lese hvorfor terminlisten gjør kveldens kamp ekstra viktig. 

Husker du forrige hjemmekamp i Champions League? Den ble spilt igjen. Heldigvis ser det ut til at vi slipper liknende scenarier denne sesongen.

Her kan du se hvordan det har gått tidligere mot italiensk motstand.

Les deg mer opp på AC Milan-mannskaper her.

Vi tar også med et par godbiter i kjølvannet av helgens kamp mot Leeds: 

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - AC Milan har avspark kl. 21, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE– lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE STARTtil 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).