Geniale Thiago dominerte og briljerte mot Leeds

Nesten nøyaktig ett år etter at han ble kjøpt, viste Thiago for alvor hva han er god for i en strålende forestilling mot Leeds.

Thiago Alcantara fikk starte sin første kamp for sesongen i søndagens bortekamp mot Leeds, og spanjolen fortsatte der han slapp mot slutten av forrige sesong.

Søndag fikk han vist frem sitt overblikk, sin pasningsfot og sine taklingsegenskaper i tillegg til en ro og rutine få kan matche. Både med og uten ball var han med på å dominere midtbanen mot et intenst hjemmelag.

Med Fabinho, Harvey Elliott og etter hvert Jordan Henderson ved sin side, spilte Thiago en strålende kamp – og det var spesielt to situasjoner der han var med på å avgjøre kampen.

En genial pasning

I en kamp der han knapt gjorde en eneste feil, var det i to situasjoner Thiago skulle utmerke seg spesielt. Den første kom i forkant av det viktige første målet – som neppe hadde kommet uten Thiagos genialitet.

Målet huskes for det strålende samspillet mellom Joel Matip, Mohamed Salah og Trent Alexander-Arnold, men det var Thiago som startet det hele da han lurte bort det tøffe Leeds-presset.

Thiago står feilvendt med ballen:

Bilde: Instat.

Bilde: Instat.

Ute til venstre i banen så det ut som han var i en ufarlig posisjon, og de aller fleste spillere hadde i den situasjonen spilt ballen til Virgil van Dijk, som utenfor bildet var rettvendt, men riktignok under press fra Patrick Bamford.

Men Thiago prøvde noe annet:

Bilde: Instat.

Bilde: Instat.

I stedet for det trygge valget, gikk han for et frekt og dristig alternativ til van Dijks stoppermakker Matip.

Matip var den eneste Liverpool-spilleren som ikke var markert av en Leeds spiller, og Thiago klarte med denne pasningen å lure hjemmelagets intense press.

Første assist

Det andre geniale øyeblikket kom på overtid av kampen, da Thiago noterte seg for sin første målgivende pasning for Liverpool.

Etter at Sadio Mané hadde svidd sine første ni avslutninger i kampen var det kanskje ikke så mange som ville se han få enda en sjanse foran Leeds-målet, men da han ble spilt fri av Thiago var det umulig å bomme.

Thiago lurte Leeds-forsvareren trill rundt og spilte ballen til Mané, som dunket den i mål. Hadde ikke Mané vært der, ville Alex Oxlade-Chamberlain trolig scoret.

Dette var andre gang i kampen Thiago var helt oppe i Leeds sin sekstenmeter og truet forsvaret. Han stanget også inn en scoring som ble annullert for offside i første omgang.

Dominant

Men kampen handlet om mer enn bare de to øyeblikkene. Kampen gjennom var Thiago strålende, noe som underbygges av tallene LFC Stats har kommet med på sin Twitter-konto.

I tillegg til å skape to sjanser, hadde Thiago nest flest touch og nest flest pasninger av samtlige spillere på banen.

Imponerende var også det defensive arbeidet. Ingen hadde flere taklinger enn Thiagos fire, og han haddde også to brytninger.

Harvey Elliott kommer helt klart til å bli savnet de neste månedene, men holder Thiago seg skadefri har Liverpool en av verdens mest kreative midtbanespillere på laget.

Seiersgarantister?

Dette var kamp nummer ni at Thiago og Fabinho startet på midtbanen i Premier League for Liverpool, og så langt har det nærmest blitt en garanti for seier for Liverpool.

Åtte av kampene er vunnet og én har endt uavgjort.

At samspillet mellom de to fungerer bra skrev liverpool.no om allerede i mars, da Liverpool hadde slått RB Leipzig to ganger i Champions League. Thiago hadde ikke hatt en god periode etter å ha kommet tilbake fra skade, og det var først da Fabinho kom tilbake i laget at spanjolen virkelig begynte å skinne.

MAKKERE: Fabinho og Thiago, nå også målscorere og leverandører av målgivende.

MAKKERE: Fabinho og Thiago, nå også målscorere og leverandører av målgivende.

Det la han ikke skjul på selv heller.

– Han er en meget god spiller. Han gir oss mye selvtillit, og det er herlig å spille sammen med ham. Det gir meg mer frihet. Jeg kan gå mer framover og spille med mer selvtillit sammen med spissene, sa Thiago.

Et geni

Nå har Liverpool fått artisten alle gledet seg til å se da han ble kjøpt fra Bayern München fra nesten nøyaktig ett år siden.

Skribent Jonathan Liew i The Guardian omtalte Thiago på en veldig fin måte etter Leeds-kampen.

«Det er bare gjennom å se Thiago på nært hold man innser hva han egentlig er god for. Han er som en roterende robot, som leker seg og ser rundt seg og plasserer kroppen i rett posisjon for å finne den perfekte pasningen», skriver Liew.

Nat Phillips har tidligere sagt at Thiagos hode alltid beveger seg og ser rundt seg.

«Aldri har vi sett et klarere bevis på det enn i starten av andre omgang, da Thiago holdt unna Stuart Dallas, sendte ham i pølsebua med en kroppsfinte og umiddelbart spilte gjennom Salah med en crosspasning».

Det har kanskje tatt et år. Men det ser ut som Thiago Alcantara endelig har ankommet.